Șapte stații de carburant din Botoșani au fost închise de Garda de Mediu. S-au dat peste 20 de amenzi

Șapte stații de carburant au fost închise la Botoșani și peste 20 de amenzi aplicate de Garda de Mediu ca urmare a controlului dispus de Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu privind desfășurarea activității de inspecție și control la stațiile de distribuție carburant, gaz petrolier lichefiat și gaz natural comprimat.

În perioada 31.08-22.09.2023 un număr de 21 amplasamente au fost verificate. S-au încheiat un număr de 21 note de constatare prin care s-au dispus un număr de 60 de măsuri de remediere a neconformităților constatate.
S-au aplicat un număr de 22 sancțiuni: 9 amenzi în cuantum de 240.000 lei și 13 avertismente.

„Pentru 7 amplasamente s-a dispus măsura: Se interzice funcționarea fără autorizație de mediu pentru activitățile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului, conform art 14 din OUG 195/2005 privind protecția mediului. Menționăm că: desfășurarea activităților existente și începerea activităților noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului se realizează numai în baza autorizației de mediu, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului. Activitatea de comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule, cod CAEN 4730-rev. 2 (cod CAEN 5050-rev) necesită autorizație de mediu”, precizează Garda de Mediu.

Reacția unui cadru medical după valul de ură la adresa medicilor și asistenților după tragedia de la Botoșani: „Nu voi mă plătiți, ci eu muncesc pentru acești bani. Când toată lumea doarme, eu veghez”

2 thoughts on “Șapte stații de carburant din Botoșani au fost închise de Garda de Mediu. S-au dat peste 20 de amenzi

 1. de ce se dau amenzi ?
  mai iesiti din birouri si mai consiliati agentii economici !
  de ce dati doar amenzi fara noima??
  DOMNULE PREFECT SA NU MAI STEA IN BIROURI TOATA ZIUA IN TEREN LA INFORMAT AGENTII ECONOMICI DUPA CARE AMENZI!
  DE CE NU SCHIMBATI LEGILE ?
  STAU IN BIROURI DOUA SAPTAMANI IAR IN 3 ZILE DAU AMENZI FARA JUDECATA DREAPTA TREC PE LA AGENTII ECONOMICI DOAR SA LE IA SPAGI SAU DACA NU AMENDA!
  INCORECT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *