Final de anchetă în cazul tânărului din Botoşani care a lovit cu toporul în cap un poliţist. Ce decizie au luat procurorii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au dispus, miercurii, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a tânărului care, în noaptea de 21 spre 22 iunie, a lovit cu toporul în cap un poliţist. Iulian Alexandru Ghervanva fi judecat de magistraţii Tribunalului Botoşani pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj sub forma tentativei de omor și tentativă de omor, dar şi conducere sub influenţa alcoolului.

Botoşăneanul de 26 de ani a fost arestat preventiv după ce a fost externat din spital, acolo unde a ajuns după ce, în timpul încercării polițiștilor de a-l potoli, a fost împușcat în picior.

„S-a reţinut că, în seara de 21.06.2023, în timp ce se afla la domiciliu, în urma unui conflict în trafic, inculpatul a lovit cu un topor metalic, persoana vătămată P.M.S., cauzându-i o plagă tăiată de aproximativ 16 cm la nivelul umărului stâng, leziune pentru vindecarea căreia necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale, iar, ulterior, cu același topor a lovit în zona capului, persoana vătămată A.L., agent șef de poliție în cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și care se deplasase la domiciliul inculpatului în urma unui apel efectuat prin SNUAU 112, ca urmare a agresării persoanei vătămate P.M.S., cauzându-i un hematom frontal și o plagă scapulară, pentru vindecarea cărora necesită 11-12 zile de îngrijiri medicale. În cursul aceleiași seri, în intervalul orar 19.43 – aproximativ 22.30, după ce a consumat băuturi alcoolice, inculpatul a condus autoturismul personal pe drumurile publice de pe raza comunei Mihai Eminescu, jud. Botoșani, având o alcoolemie de 1,92 g‰„, susţin procurorii.

Ştirea iniţială

Un scandal sângeros a avut loc într-o comună din județul Botoșani. Un tânăr de 26 de ani a atacat cu toporul un polițist și nu a putut fi potolit decât cu focuri de armă. Din primele informații, tot scandalul ar fi început de la o șicanare în trafic.

Incidentul a avut miercuri noapte,  în jurul orei 23:30, când polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de o persoană cu privire la faptul că în fața locuinței sale, din comuna Mihai Eminescu, are loc un scandal.

Agent de poliție atacat de scandalagiu

„Echipajul de poliție dirijat în locul indicat, a identificat apelantul, un tânăr de 26 de ani, care avea în mână un topor, cu care amenința alte două persoane, iar una dintre acestea era rănită. Polițiștii l-au somat să renunțe la comportamentul agresiv, însă nu s-a conformat, motiv pentru care au fost executate focuri de avertisment cu arma din dotare. Întrucât tânărul nu s-a supus somațiilor polițiștilor și a incercat să îi atace, lovindu-l pe unul dintre agenți, a fost executat un foc de armă înspre acesta, fiind rănit la nivelul gambei piciorului drept”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Ulterior, tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

Polițist din Botoșani atacat cu toporul de un tânăr. Individul, potolit cu focuri de armă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *