Se întâmplă la Botoșani! Un bărbat a fost arestat pentru că a violat-o pe … fosta soție

Un bărbat din județul Botoșani a fost arestat, miercuri, pentru că ar violat-o pe fosta sa soție. Cazul s-a înregistrat pe 11 septembrie în localitatea Copălău, unde cei doi foști soți locuiesc. Botoșăneanul a dat buzna în casa fostei sale soții și, prin întrebuințarea de violențe, ar fi întreținut un raport sexual cu aceasta.

Femeia a făcut imediat plângere la Poliție. Bărbatul în vârstă de 53 de ani a fost ridicat inițial și dus la Psihiatrie, însă în cursul zilei de marți a fost reținut de polițiști. În cursul zilei de miercuri, botoșăneanul a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Botoșani, care au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile sub acuzațiile de violare de domiciliu și viol.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani formulată în dosarul nr. 4479/P/2023. În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală şi art. 226 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului PRICOP IOAN cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol prevăzută de art. 218 alin. 1 C.pen., şi violare de domiciliu prevăzută de art. 224 alin.1 C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., pe o perioadă de 30 zile, de la data de 13.09.2023 până la data 12.10.2023, inclusiv. Executorie. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Onorariul apărătorului din oficiu, Melinte Diana, în sumă de 340 lei, se va achita către Baroul Boto?ani din fondurile Ministerului Justi?iei. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi procuror. Pronunţată în camera de consiliu azi, 13.09.2023, ora 13:35.

FOTO Profesor din Botoșani găsit mort la marginea unui drum. Era împușcat cu o armă de vânătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *