FOTO & VIDEO Ne mândrim cu el! Un botoșănean, singurul român care a reușit să ajungă în finala K1 World Grand Prix. „A fost magic”

Un botoșănean este singurul român care a reușit să ajungă în finala K1 World Grand Prix de la Tokyo Yokohama. Claudiu Istrate a câștigat primele două meciuri cu doi campioni în K1, Mahmoud Sattari prin ko în prima repriză și Sina Karimian, prin decizie unanimă.

A pierdut în finală din cauza unor probleme la tibia stângă cu care s-a ales în meciurile precedente.

„Am reușit cea mai mare performanță din toată cariera mea. Am fost primul român și italian din istorie care a reușit să ajungă până în finala k1 World Grand Prix. A fost magic”, a spus botoșăneanul.

La Yokohama au luptat opt dintre cei mai buni din lume, iar Claudiu (Claudio cum este cunoscut în lumea K1), a reușit să ajungă în finală. O problemă la un picior l-a făcut să piardă în fața candidatului din China, dar este convins că data viitoare va obține mult râvnita coroană pe care au avut ocazia să o poarte foarte puțini luptători din lume. A luptat pentru Italia și România. Chiar dacă țara noastră nu i-a oferit nimic, Claudiu se declară român convins.

„Eu sunt dintr-un sat foarte sărac din Botoșani și mie nu îmi e rușine să spun de unde am plecat. Eu sunt român și mereu voi fi, chiar dacă am reprezentat Italia. Mie țara asta mi-a dat ceea ce România nu a reușit și de asta sunt ceea ce sunt astăzi pentru că am venit aici, dar eu cred că sunt mai român decât mulți români”, spune, pentru BotosaniNews, Claudiu.

Susținut de părinții și soția sa, Claudiu a reușit să ajungă pe locul II în lume la K1, dar visul său rămâne în continuare să fie numărul 1. Se antrenează din greu și este pregătit să arate în continuare ce poate, chiar dacă lupta de la Tokyo Yokohama a fost una foarte grea și a avut mari emoții.

„Eu am mare încredere în Dumnezeu și știu că m-a ajutat și o să mă ajute. Eu tot ce am făcut am făcut alături de Dumnezeu”, ne-a declarat tânărul, convins că va avea puterea fizică și psihică să ajungă acolo unde își dorește.

E un munte de om, cu o forță de neimaginat, dar Claudiu are un suflet foarte sensibil. Drept dovadă, el este cel care are grijă atât de familia sa din Italia, cât și de cei rămași acasă, într-un sat din Botoșani: părinții, bunica etc. Îi ajută oricând au nevoie, cu toată inima, și vine să îi viziteze oricât de des poate. Totodată, Claudiu iubește animalele și are în grijă mai mulți câini la care nu poate renunța. De altfel, de un an jumătate, de când l-a pierdut pe rottweilerul Atlay, „copilașul său de suflet”, așa cum îl numește, Claudiu îi dedică fiecare victorie.

Deși în ring este o adevărată mașinărie de luptă, când termină competițiile Claudiu este un om cald și blând și mai ales foarte iertător.

„Indiferent cine mi-a greșit eu nu pot să nu iert”, ne-a mărturisit Claudiu.

Povestea botoșăneanului a fost prezentată de BotosaniNews.ro

Claudiu a fost crescut la țară, de bunica sa, încă de la vârsta de cinci ani. Părinții săi au plecat în Italia la muncă.

Mereu am fost un copil problemă, agresiv și iubitor al sportului de contact. Eram cazna certurilor și a bătăilor la școală până când bunica mea nu a mai putut să mă țină așa că părinții mei m-au luat în Italia promițându-mi că mă înscriu la o sală de kickboxing”, ne-a povestit Claudiu.

Spune că în România nu ar fi ajuns să facă sport de performanță pentru că nu ar fi avut aceleași oportunități ca în Italia, „mai ales că eu sunt născut în Dorohoi și am copilărit într-un sat sărac lângă”.

În Italia nu i-a fost deloc ușor la început. De multe ori, a fost marginalizat pentru că e român.

„Italia este a doua casă pentru mine, mi-a oferit posibilitatea să pot să îmi realizez visele. La început mi-a fost foarte greu să mă acomodez deoarece am fost marginalizat în prima perioadă la școală pentru că eram român! Dar asta m-a făcut mai puternic”, spune tânărul.

Ca să ajungi să faci performanță în sport ține și de caracter, dezvăluie Claudiu. Practică un sport greu și nu ar fi reușit fără voință, ambiție, curaj, perseverență și mult antrenament. Neajunsurile financiare, lipsa posibilităților de a face performanță în județul Botoșani nu l-au oprit niciodată să viseze că va ajunge un sportiv bun.

Autor: Mihaela Macovei

Povestea tânărului din Botoșani care a ajuns de la un copil problemă la campion de K1. Amintiri savuroase din copilăria sa

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *