FOTO! Rechizite școlare pentru elevii din două parohii din județul Botoșani

De câțiva ani, prima luna a toamnei își face simțită prezența cu daruri pentru elevii din satele botoșănene  Tocileni și Victoria – Stăuceni, aceștia primind sprijin odată cu începerea anului școlar, în memoria celui care a pornit de pe aceste meleaguri pentru a deveni Patriarhul României, vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist.

Ghiozdanele și rechizitele primite în dar au rolul de a ura un „Bun venit în noul an școlar!” elevilor din cele două sate din județul Botoșani. Entuziasmul și bucuria copiilor se îmbină cu dorința de a învăța lucruri noi și de a avea rezultate școlare cât mai bune. Proiectul de sprijin al elevilor din satele Tocileni și Victoria este derulat cu sprijinul Sectorului de Asistență Socială și Medicală „Diaconia” al Arhiepiscopiei Iașilor. La recomandarea pr. Marin Octavian Poduț de la Parohia Tocileni și a pr. Bogdan Ionuț Azamfirei  de Parohia Victoria – Stăuceni, care s-au ocupat și de organizarea activităților la bisericile parohiale, până în prezent, au beneficiat de proiect un număr de 219 de elevi.

”Mulțumim tuturor celor care au depus eforturi și s-au implicat pentru o bună desfășurare a acestui proiect și-i rugăm pe tinerii învățăcei ca la rândul lor să-și sprijine semenii, după măsura posibilităților, urmând învățătura Mântuitorului: Fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru cel Ceresc milostiv este (Luca 6, 36)” (Ioana Amaximoaiei, asistent social)

Articol preluat de la:  doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *