Un tânăr din Botoșani a devenit om de afaceri după ce a renunțat la străinătate. „Bă, ești din țara paielor! Nu a mers totul roz”

Un tânăr din județul Botoșani, dar care trăiește în prezent în Suceava, a devenit om de afaceri după ce a renunțat la străinătate. Ionuț Dumitraș și-a transformat pasiunea pentru telefoanele mobile în afaceri de succes, deschizându-și două firme.

Potrivit Monitorul de Suceava, după terminarea liceului, vrăjit de mașinile cu care tinerii din sat, care munceau în străinătate, se întorceau acasă în concedii, Ionuț Dumitraș a plecat să muncească în Grecia, pentru a ajunge și el la bunăstarea consătenilor care lucrau peste hotare.

A lucrat un an în agricultură, la cules de ceapă, la cules de cartofi, și trei ani pe un șantier naval din Atena, timp în care a realizat că cei care aveau școală munceau în condiții mult mai bune și câștigau mai mult. S-a întors acasă și s-a înscris la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, iar în timpul studenției a pus bazele afacerilor sale. Intermediază acum vânzarea de telefoane mobile și repară orice fel de telefon mobil. Interesant este că toate tipurile de reparații le-a învățat singur, din tutoriale de pe YouTube.

„Chiar când am ajuns în Suceava, aveam chiar numere de Botoșani la mașină și uneori dacă nu aveam plecam primul la semafor mă claxonau sau treceau pe lângă mine și îmi spuneau: Bă, ești din țara paielor! Nu a mers totul roz. Totul timpul visam să ajung și eu la voi în Bucovina”, a povestit, pentru sursa citată, botoșăneanul.

FOTO & VIDEO Ne mândrim cu el! Un botoșănean, singurul român din istorie care a reușit să ajungă în finala K1 World Grand Prix. „A fost magic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *