Amendă usturătoare dată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Spitalului Județean ”Mavromati” în cazul Alexandra Ivanov. Managerul spitalului: Juriștii noștri o vor contesta

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani a primit o amendă usturătoare de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate în cazul Alexandra Ivanov. Astfel, unitatea spitalicească a fost sancționată cu suma de 42.272 lei, respectiv 0,5% din suma contractată pentru serviciile medicale spitalicești.

Potrivit reprezentanților CAS Botoșani, sancțiunea a fost dată ”pentru nerespectarea obligației contractuale prevăzute la art.7, lit.d din Contractul de furnizare servicii medicale spitalicești”, legat de fișa de observație a pacientei Alexandra Ivanov.

Conform Foii de observație, în intervalul de timp 00.45=07.35 nu au fost acordate pacientei Alexandra Ivanov serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază, fiind încălcate de către furnizorul de servicii medicale obligațiile contractuale prevăute în Contractul de furnizare de servicii medicale spitalicești încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani, care precizează că ”să respecte dreptul la libera alegere de către asigurat a furnizorului, să acorde servicii prevăzute în pachetul minimal de servicii și pachetul de servicii de bază fără nicio discriminare”, susțijn reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Managerul Spitalului Județean” Mavromati” Botoșani, medicul Monica Adăscălitei, a declarat că sancțiunea va fi contestată în instanță

Este o sancțiune pe care Spitalul Județean o va contesta, o sancțiune dată de Casa de Asigurări legată de foaia de observație a pacientei Ivanov Alexandra. Această sancțiune nu știu dacă este chiar justificată, dar e dreptul celor de la Casa de Asigurări să ne sancționeze iar noi să contestăm. Dacă vom avea dreptate vom câștiga, dacă nu vom pierde și vom plăti această amendă, de 0,5% din contract. Sunt niște puncte pe care le verifică în foaia de observație Casa de Asigurări și au observat că nu ar fi scrise în foaie. În urma discuțiilor cu juriștii spitalului, considerăm că această decizie poate fi contestată. Instanța ne va spune dacă avem dreptate sau nu”, a menționat Monica Adăscăliței.

Reamintim că potrivit necropsiei, Alexandra Ivanov a decedat ca urmare a insuficienţei cardio-respiratorii, a edemului pulmonar acut şi a sarcinii oprite în evoluţie complicată infecţios.

Cadrele medicale de la Maternitatea din Botoşani nu au evaluat corect durerile Alexandrei, tânăra de 25 de ani, care a murit pe patul de spital din cauza neglijenţei angajaţilor unităţii spitaliceşti.

„Terapia durerii nu este evaluată corespunzător de către personal. Aceasta (n.r.- Alexandra Ivanov) a fost evaluată o singură dată la internare, cu toate că pacienta a acuzat dureri pe tot parcursul internării”, este scris, negru pe alb, în raportul de analiză în urma cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

O altă concluzie a anchetei arată că medicul de gardă, Mariana Pitrop, a transmis indicaţii prin telefon către asistentul medical care se afla pe etajul 5, pe care se află şi salonul în care a fost internată Alexandra. Practic, asistenta i-a atras medicului atenţia cu privire la starea pacientei, însă acesta nu a ajuns în salonul tinerei care avea să moară.

„La ora 5.11, medicul a recomandat pentru ultima dată telefoni indicaţii terapeutice ca urmare a apelului telefonic iniţiat de asistentul medical aflat în activitate la etajul 5„, se mai arată în raport.

Imagini care îți sfâșie sufletul! Gestul făcut de fetița Alexandrei, de ziua mamei sale, care a umplut de lacrimi ochii tuturor

 

2 thoughts on “Amendă usturătoare dată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Spitalului Județean ”Mavromati” în cazul Alexandra Ivanov. Managerul spitalului: Juriștii noștri o vor contesta

  1. circ pe bani publici ! institutiile statului se amendeaza intre ele ! banii sunt platiti tot de la bugetul de stat! nu platesc vinovatii persoane fizice ! circul de la stat

  2. În loc sa conteste sancțiunea, juriștii voștri ar face bine sa va constituie parte civila în proces si sa pregătească un dosar beton împotriva medicului-criminal din propria voastră instituție! Poate asa veți mai șterge din rușinea cu care v-ati acoperit, loazelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *