Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani are doar patru paturi pentru arși. Medic: Foarte frecvent se întâmplă să cerem să trimitem un pacient la marii arși și să nu fie locuri

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani are doar patru paturi pentru pacienții cu arsuri de severitate mică spre medie. Cazurile grave sunt direcționate la spitalele din țară pentru marii arși, însă, având în vedere că și în țară locurile sunt puține, de multe ori bolnavii din Botoșani sunt puși pe listele de așteptare.

Tudor Sirbu,  medic șef secție Chirurgie plastică- microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalului Județean, a declarat că tocmai din lipsă de locuri și la spitalele mari din țară, au fost situații când pacienți de la Botoșani, cu arsuri grave, au murit pe patul de spital.

”Foarte frecvent se întâmplă să cerem să trimitem un pacient la marii arși și să nu fie locuri. Sun la Iași, că e cel mai apropiat centru, iar dacă nu găsesc loc la Iași apelez la nivel national. (…) Nu găsim locuri. Au fost și decese. Astea sunt provocările noastre. Din păcate, nu avem ce să facem. Noi sunăm în fiecare zi. Ne pun pe liste de așteptare, iar noi sunăm în fiecare zi să vedem dacă s-au mai eliberat vreun loc prin țară”, a declarat Tudor Sîrbu.

Medicul spune că ideal ar fi ca și la Botoșani să fie o linie de gardă continuă cu doi medici.

”Iașul are trei linii de gardă: un medic specialist și doi medici rezidenți. Atunci e altă posibilitate iar când intri în sală poți să operezi și după-amiază. Noi avem un timp limitat în care putem face intervențiile chirurgicale. Până la amiază, noi trebuie să ne încadrăm și cu urgențele și cu pacienții cronici”, a mai spus Sîrbu.

 

Micuțul Gabriel, băiețelul aruncat de mamă pe geam, împlinește, astăzi, trei ani. Mesajul sfâșietor al tatălui său

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *