Secția ATI de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, subdimensionată și poziționată la etajul 7 al spitalului. Medic șef: În caz de incident, partea de evacuare este aproape imposibilă

Medicul șef al Secției ATI a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, Claudia Malancea, a tras, miercuri, un semnal de alarmă în ceea ce privește spațiul unde funcționează secția în cadrul unității spitalicești.

Aceasta a declarat că pe lângă faptul că secția de Terapie Intensivă este subdimensionată ca și spațiu, funcționează și la etajul 7 al clădirii iar în cazul unor evenimente extreme, evacuarea pacienților ar fi imposibilă.

Deja de ceva timp suntem subdimensionați ca și spațiu. Aparatura este din ce în ce mai multă, spațiul de depozitare este deja limitat, nemaivorbind de situarea acestei secții a etajul 7 al spitalului. Și când vorbim de partea de evacuare a pacienților în caz de incident, partea de evacuare este aproape imposibilă. Eu personal am prezentat situația la nivel de Consiliu Județean, am prezentat-o la momentul respectiv și conducerii spitalului sunt lucruri care sunt discutate și bine cunoscute. Soluții pe moment nu sunt. La Terapie intensivă trebuiesc respectate niște norme, niște dimensiuni specifice pentru pacienții de Terapie Intesivă, deoarece pe partea de mobilizare a unui pacient de terapie intensivă este necesar mult personal și atunci spațiul trebuie să fie generos”, a precizat medicul Claudia Malancea.

Managerul Spitalului Județean ”Mavromati”, medicul Monica Adăscăliței, a declarat că soluția ar fi în acest caz o clădire nouă pentru ATI.

Soluția ar fi o clădire nouă, să concepem un bloc operat nou, asta ar fi și ideea colegilor mei, cu o secție de terapie intensivă care să respecte normele în vigoare. Clădirea spitalului este din 1978, tot ce s-a reabilitat s-a reabilitat pe un schelet care s-a făcut cu atâția ani în urmă și clar că anumite zone nu mai respectă legislația în vigoare. Deciziile privind funcționarea secției la etaj superior au fost luate în anii anteriori, tocmai de asta aș vrea o clădire mai mică care să aibă corespondent cu corpul central iar secția Terapie intensivă să fie undeva la mijloc, chiar la etaj inferior al spitalului ”, a precizat Monica Adăscăliței.

Gabriel, copilașul de trei ani, aruncat de mamă de la geam, a ajuns la un alt spital. Noi detalii despre starea sa de sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *