Botoșănean amendat cu 5.000 lei de polițiștii pentru protecția animalelor. Ce a făcut

Un botoșănean a fost amendat, marți, de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava pentru că a abandonat un cățel pe raza comunei Dumbrăveni. Polițiștii l-au identificat marți, dar el a comis fapta pe 23 iulie.

Potrivit polițiștilor, acesta „a abandonat un exemplar canin pe raza localității Dumbrăveni, județul Suceava, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5000 lei, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor – republicată”.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția cetățenilor că abandonul oricărui animal, a cărei existență depinde de îngrijirea omului, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 12.000 lei conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor – republicată.

De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 13^2 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și a metișilor acestora, iar neîndeplinirea acestei obligații se sancționeză contravențional cu amendă de la 5000 lei la 10.000 lei conform art. 14 alin (1) lit b) din același act normativ.

VIDEO Ajutor financiar de la Consiliul Județean pentru familia Alexandrei, mămica moartă la 25 de ani. Câți bani vor fi alocați

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *