VIDEO Ajutor financiar de la Consiliul Județean pentru familia Alexandrei, mămica moartă la 25 de ani. Câți bani vor fi alocați

Familia Alexandrei Ivanov va primi un ajutor financiar din partea Consiliului Județean (CJ) Botoșani din fondul de rezervă. Președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, a anunțat, luni, că vor fi alocați 30.000 lei pentru familia îndoliată după pierderea Alexandrei, mămica moartă la maternitate. Trei copilași au rămas orfani de mamă în urma decesului.

„Consiliul Județean Botoșani este alături de familia îndoliată și va acorda din fondul de rezervă un ajutor financiar de 30.000 lei. Imediat ce procedurile prevăzute de legislația în vigoare vor fi îndeplinite vom intra în ședință extraordinară și vom aproba acest ajutor financiar”, a declarat Doina Federovici.

Totodată, în ședința CJ s-a ținut un moment de reculegere în memoria tinerei mămici.

Cadrele medicale de la Maternitatea din Botoşani nu au evaluat corect durerile Alexandrei, tânăra de 25 de ani, care a murit pe patul de spital din cauza neglijenţei angajaţilor unităţii spitaliceşti.

“Terapia durerii nu este evaluată corespunzător de către personal. Aceasta (n.r.- Alexandra Ivanov) a fost evaluată o singură dată la internare, cu toate că pacienta a acuzat dureri pe tot parcursul internării”, este scris, negru pe alb, în raportul de analiză în urma cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

O altă concluzie a anchetei arată că medicul de gardă, Mariana Pitrop, a transmis indicaţii prin telefon către asistentul medical care se afla pe etajul 5, pe care se află şi salonul în care a fost internată Alexandra. Practic, asistenta i-a atras medicului atenţia cu privire la starea pacientei, însă acesta nu a ajuns în salonul tinerei care avea să moară.

“La ora 5.11, medicul a recomandat pentru ultima dată telefoni indicaţii terapeutice ca urmare a apelului telefonic iniţiat de asistentul medical aflat în activitate la etajul 5“, se mai arată în raport.

Potrivit necropsiei, Alexandra Ivanov a decesat ca urmare a insuficienţei cardio-respiratorii, a edemului pulmonar acut şi a sarcinii oprite în evoluţie complicată infecţios.

Ancheta de la Maternitatea Botoşani/ Cadrele medicale nu au evaluat corect durerile Alexandrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *