Zeci de agenți de poliție din Botoșani vor să devină ofițeri. S-au înscris la concurs pentru două posturi de ofițer vacante

ijp Botosani, stiri, politie, botosaniZeci de agenți de poliție din județul Botoșani vor să devină ofițeri și s-au înscris la concursul pentru două posturi de ofițer vacante organizat de Inspectoratul de Poliție Județean. Unul dintre posturi este de ofițer principal II la Compartimentul ordine publică, Poliția orașului Darabani, iar cel de-al doilea de ofițer principal I la Secția nr. 3 poliție rurală Hlipiceni.

Pentru cele două posturi există 30 de candidați, care au parcurs deja prima probă de concurs, cea de evaluarea psihologică, pe care au susținut-o, în perioada 24- 27 august, la Centrul de Psihosociologie Bucureşti. Din cei 30 de agenți care au participat la această probă, patru au fost declarați inapți.

Potrivit regulamentului de concurs, poate participa la concurs/examen, agentul de poliţie care a absolvit studii superioare, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

  • a) este declarat «apt» la evaluarea psihologică organizată în acest scop;
  • b) nu se află sub efectul unei sancţiuni disciplinare;
  • c) nu este pus la dispoziţie ori suspendat din funcţie în condiţiile art. 27^21 alin. (2) sau art. 27^25 lit. a), b) şi h) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare;
  • d) a obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu
  • e) îndeplinește condițiile prevăzute în  fișele posturilor scoase la concurs , respectiv pregătirea necesară ocupantului postului.

Pentru postul de ofițer principal II la Compartimentul ordine publică, Poliția orașului Darabani, se cer studii universitare de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă sau studii superioare de licență, ciclul I de studii universitare (în sistem Bologna)

Pentru postul de ofițer principal I la Secția nr. 3 poliție rurală Hlipiceni, se cer studii universitare, cu diplomă de licență.

De asemenea, viitorii ofiţeri trebuie:

  • să dețină permis de conducere minim categoria „B”
  • să dețină/ să obțină certificat/ autorizație de acces la informații clasificate “secret de serviciu” obținut conform prevederilor legale în vigoare;
  • să dețină/ să obțină aviz de numire în cadrul structurilor poliției judiciare;
  • să dețină/să obțină aviz rutier

Singura asistentă care a avut grijă de Alexandra în ultimele ore de agonie. „Când s-a întors a început să-i curgă sânge pe nas, pe gură”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *