Concurs pentru funcţii de ofiţer la IPJ Botoşani. Cine şi în ce condiţii poate depune candidatura!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani a anunţat organizarea unui concurs pentru ocuparea a două funcţii de ofiţer, pe zona de rodine publică, Recrutarea viitorilor ofiţeri are loc exclusiv din sursă internă, ceea ce înseamnă că doi tintre actualii agenţi de poliţie, care au studii superioare, pot avansa la grad de ofiţer.

Unul dintre posturi este de ofițer principal II la Compartimentul ordine publică, Poliția orașului Darabani, iar cel de-al doilea de ofițer principal I la Secția nr. 3 poliție rurală Hlipiceni.

Poate participa la concurs/examen, agentul de poliţie care a absolvit studii superioare, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

  1. a) este declarat «apt» la evaluarea psihologică organizată în acest scop;
  2. b) nu se află sub efectul unei sancţiuni disciplinare;
  3. c) nu este pus la dispoziţie ori suspendat din funcţie în condiţiile art. 27^21 alin. (2) sau art. 27^25 lit. a), b) şi h) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare;
  4. d) a obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
  5. e) îndeplinește condițiile prevăzute în  fișele posturilor scoase la concurs , respectiv pregătirea necesară ocupantului postului.

Pentru postul de ofițer principal II la Compartimentul ordine publică, Poliția orașului Darabani, se cer studii universitare de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă sau studii superioare de licență, ciclul I de studii universitare (în sistem Bologna)

Pentru postul de ofițer principal I la Secția nr. 3 poliție rurală Hlipiceni, se cer studii universitare, cu diplomă de licență.

De asemenea, viitorii ofiţeri trebuie:

  • să dețină permis de conducere minim categoria „B”
  • să dețină/ să obțină certificat/ autorizație de acces la informații clasificate “secret de serviciu” obținut conform prevederilor legale în vigoare;
  • să dețină/ să obțină aviz de numire în cadrul structurilor poliției judiciare;
  • să dețină/să obțină aviz rutier

 nscrierea se realizează, în perioada 11.08 – 25.08.2023 (pe data de 25.08.2023 doar până la orele 16:00), exclusiv online la adresa de e-mail : [email protected]

Bărbat găsit mort pe marginea unui drum din Botoşani. Anchetă complexă în acest caz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *