Un bărbat din Botoșani a dat foc casei în care se afla fiul său. Băiatul a decedat, iar tatăl va rămâne internat în spital

Un bărbat din judeul Botoșani a dat foc casei în care se afla fiul său, iar acum este anchetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Este vorba de Constantin Amorțitoaiei, un bărbat de 73 de ani, din comuna Ungureni, care la începutul lunii iunie a comis abominabila faptă.

După comiterea faptei, în urma căreia a murit fiul său de 38 de ani, botoșăneanul a fost internat la Secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, iar specialiștii de aici au ajuns la concluzia că acesta nu are discernământ. Astfel, bătrânul nu va răspunde pentru faptele sale.

În aceste condiții, procurorii au cerut internarea acestuia pe termen nelimitat. Ei au deschis o acțiune la Tribunalul Botoșani pentru „confirmare internare medicală” în cazul lui Amorțitoaiei.

Știrea inițială

Nenorocirea s-a produs în comuna Ungureni, unde o casă a luat foc de la o butelie. Un bărbat a decedat, iar tatăl lui a ajuns la spital cu arsuri pe mâini și față după ce locuința lor a fost cuprinsă de flăcări. S-a întâmplat în această dimineață, în localitatea Epureni, din comuna Ungureni. Alarma a fost dată puțin după ora 06.00.

„La caz s-au deplasat două echipaje din cadrul Stației de Lucru Săveni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță aparținând SAJ, dar și polițiști. Pompierii au constatat că locuința ardea în totalitate, iar proprietarul casei, în vârstă de 73 de ani, era în curte. Acesta a fost preluat și transportat la spital de echipajul SAJ, deoarece prezenta arsuri pe mâini și față. Întrucât existau informații că fiul proprietarului nu a reușit să iasă din interior, pompierii au început căutările, concomitent cu acțiunea de stingere. Din nefericire, bărbatul de 37 de ani a fost găsit carbonizat, în interiorul casei, într-una dintre camere”, au precizat reprezentanții ISU Botoșani.

Iată declarația purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu:

 

VIDEO Suspiciune de omor în cazul botoșăneanului mort la Ungureni. Tatăl, principalul suspectat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *