Zeci de stații GPL funcționează în Botoșani. Premierul a dispus verificarea acestora

Zeci de stații de vânzare GPL funcționează în județul Botoșani, unde având activitate distinctă, altele funcționând în incinta stațiilor de carburanți. Potrivit autorităților din Botoșani, în județ sunt 68 de astfel de staţii.

Dintre acestea, doar una nu are autorizație de funcționare. Este vorba de o stație GPL din Vorona, care se află în curs de autorizare.

Premierul Marcel Ciolacu a dispus, luni, un control la nivel naţional cu privire la îndeplinirea condiţiilor de autorizare, funcţionare şi exploatare a tuturor instalaţiilor de depozitare şi comercializare a carburanţilor, inclusiv GPL.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, decizia vine ca urmare a tragediei de la Crevedia şi are ca scop identificarea urgentă a situaţiilor care implică riscuri legate de siguranţa publică.

La acţiunea de control vor participa reprezentanţi ai tuturor instituţiilor publice care au atribuţii legale în această privinţă: ISCIR şi CNCIR pentru autorizarea şi controlul instalaţiilor sub presiune, ISU pentru siguranţa în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operaţiuni cu carburanţi, ITM pentru respectarea obligaţiilor privind contractele de muncă, Agenţia Naţională de Mediu pentru respectarea obligaţiilor de mediu, Poliţia pentru respectarea legislaţiei privind ordinea şi siguranţa publică, ARR şi ISCTR pentru autorizarea şi controlul cisternelor de transport, ANAF şi Vamă pentru respectarea obligaţiilor de natură fiscală.

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecţii din fiecare judeţ să constituie şi să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanţii acestor instituţii, precizează sursa citată.

Colectă pentru „Visul Alexandrei”, o căsuță pentru cei trei copilași ai săi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *