Cât câștigă un pompier? Ce salariu au cei care intervin zi de zi pentru a salva vieți

Pompierii își pun viața în pericol la fiecare intervenție, atunci când intră în flăcări pentru a salva viața cuiva ori când se cațără la înălțimi impresionante pentru a salva un biet animal speriat. Pompierii sunt în serviciul public și joacă un rol vital în asigurarea siguranței și protecției comunităților în care trăiesc și lucrează. Însă, deși își riscă mereu viața, un pompier are un salariu mic la început. Cu timpul, veniturile vor crește în funcţie de avansarea în grad şi de experienţa acumulată, scrie ziarulunirea.ro

De asemenea, trebuie menționat faptul că la salariul de bază relativ mic al pompierilor se adaugă numeroase sporuri, iar astfel veniturile cresc.

Grila de salarizare

În anul 2023, salariul unui pompier variază între 1.661 de lei și 3.585 de lei pe lună.

După cinci ani de experiență în activitatea respectivă, venitul acestora se va situa între 1.738 lei și 3.643 lei pe lună, potrivit salariulmeu.org, citat de ziarulunirea.ro

Astfel, conform datelor referitoare la veniturile salariale nete achitate personalului IGSU, în funcție de încadrare, salariile sunt următoarele:

  • Personal contractual cu funcții cu comandă: 6.389 lei
  • Personal contractual cu funcții fără comandă: între 2.486 lei și 5.287 lei
  • Funcționari publici: între 2.037 lei și 6.678 lei
  • Ofițeri cu funcții cu comandă: între 5.972 lei și 13.178 lei
  • Ofițeri cu funcții fără comandă: între 4.256 lei și 10.632 lei
  • Maiștri militari: 4.388 lei
  • Subofițeri: între 2.951 lei și 6.265 lei

Cât de trist! Vladimir, băiețelul de doi anișori, aruncat de mamă pe geam, și-ar fi sărbătorit, astăzi, ziua de naștere. În loc de felicitări, tatăl își plânge îngerașul

3 thoughts on “Cât câștigă un pompier? Ce salariu au cei care intervin zi de zi pentru a salva vieți

  1. Mai adăugați tot felul de sporuri care urcă venitul cu 50%, norma de hrană care este cât o pensie medie, bani pentru ținută,medicamente și asistență medicală gratuită pentru el și toată familia, concedii și vacanțe ieftine în locații ale M.I. ieșirea la pensie la 40-50 de ani. Cred că este destul de bine față de cel care lucrează trei schimburi în fabrică, în agricultură etc. Dar avem nevoie de ei și îi apreciem. Se pot face și niște comparații cu țările civilizate și veți avea surprize.

  2. va garantez eu ca cel care este acolo scris este salariul. cu toate sporurile se ajunge acolo. salariul este calculat la salariul minim din 2009.

  3. Vasile….. Vasile…. cine te plătește pe tine să spui minciuni?
    Alea sunt salariile cu toate sporurile incluse.
    Norma de hrană este pentru militari cea ce sunt tichetele de masă pentru civili.
    Banii de uniformă se dau dar se și iau înapoi că nu îi vezi mergând în blugi.
    Asistența medicală este exact ca la civili.
    În 32 de ani de carieră nu am „prins” decât într-un an concediu în „local M.I” unde sunt condiții de maxim 2 stele la prețuri comparative cu cele pe piața liberă. De fapt de aceea nici nu m-am mai dus!
    Dacă un civil care lucrează în condiții deosebite se poate pensiona cu 13 ani mai devreme de ce nu ar beneficia și pompierii de asta? Apropo, pensionarea mai devreme a fost întâi aplicată la civili și apoi la militari.
    Da, să comparăm salariile cu cele din str

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *