Bugetarii din Botoșani în pericol! Există riscul ca salariile de luna viitoare să nu fie plătite

Liderul sindical din Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani, Cătălina Caba, atrage atenția asupra riscului ca salariile de luna viitoare ale bugetarilor să nu fie plătite. Ea a declarat, vineri, că funcționarii din Finanțe vor intra, de săptămâna viitoare, în grevă generală, iar acest lucru va bloca orice încasări la bugetul de stat, dar și orice plată.

Prin urmare, nu vor mai fi achitate salariile personalului angajat în instituțiile publice, de la educație și sănătate, până la administrație, poliție și armată.

„Luăm în calcul un blocaj central. Greva generală. Cel mai probabil de săptămâna viitoare. Atunci, practic, se vor închide ușile instituției, pe termen nelimitat. Până la soluționare nu mai deschide nimeni ușile”, a spus Cătălina Caba.

Vineri dimineață, angajații din Finanțele din Botoșani au protestat din nou în fața instituției, nemulțumiți de intenția Guvernului de reducere a cheltuielilor bugetare.

Ordonanța pregătită de guvern, care îi nemulțumește pe finanţişti, conține prevederi referitoare la:

  • Plafonarea sporului de condiții vătămătoare la 1000 de lei
  • Indemnizația de hrană nu se mai acordă celor cu venitul brut peste 10.000 lei
  • Voucherele de vacanță nu se mai acordă celor cu venitul brut peste 10.000 lei
  • Anularea posturilor vacante
  • Desființarea biroului și funcției de șef birou
  • Normative personal: 10 funcții de execuție pentru serviciu, 20 funcții de execuție pentru direcție, 40 funcții de execuție pentru direcție generală.
  • Sindicaliştii solicită egalizarea salariilor la nivel maxim în plată şi introducerea în legea salarizării a familiei ocupaţionale finanţe, cu o grilă de salarizare corespunzătoare.

FOTO O nouă grevă, astăzi, la Finanţele Publice din Botoşani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *