FOTO O asistentă medicală de la Maternitate atrage atenţia asupra mizeriei de la demisolul clădiri, unde se schimbă asistentele. „Sunt purici, şobolani”

O asistentă medicală de la Maternitatea din Botoşani atrage atenţia asupra mizeriei de la demisolul clădiri, unde se schimbă asistentele. Lenuţa Pancu, care lucrează de 40 de ani în sistemul medical, a trimis nenumărate petiţii către Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Botoşani şi către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” prin care a atras atenţia că la demisolul Secţiei de obstretică şi ginecologie sunt purici, şobolani, dar şi igrasie sau alte surse de microbi.

Practic, microbii din subsolul clădirii pot fi luaţi pe hainele cadrelor medicale cu studii medii şi împrăştiate în întreaga unitate medicală.

„Acolo ne îmbrăcăm. Acolo sunt vestiarele. Nu reuşit să îi fac să înţeleagă că eu cu hainele de acolo ajung pe ATI. Şi personalul  ATI, şi personalul de la sala de naşteri se schi mbă acolo”, a spus Lenuţa Pancu.

Noul director al spitalului, medicul Monica Adăscăliţei, susţine că spaţiul trebuie reabilitat şi că este impropriu ca asistentele să se schimbe în acele condiţii.

„Acele vestiare improprii. Nu este corect ca personalul medical să se schimbe la demisolul unităţii”, a afirmat Monica Adăscăliţei.

 

Ministrul Sănătății, despre cazul tinerei însărcinate din Botoșani: Fac apel la toți medicii: Să lucrăm cu toții pentru pacient

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *