Noul director al Spitalului Județean Botoșani: „Vor fi controale inopinate și în cursul nopții pe toate secțiile spitalului”

Noul director al Spitalului Județean Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat că vor fi o serie de reorganizări la nivelul unității spitalicești, inclusiv pe secția de obstetrică și ginecologie.

„Vor fi controale inopinate și în cursul nopții pe toate secțiile spitalului. […] Vreau să fac reorganizare la maternitate și s-ar putea ca cele două mari secții să se unifice. Vreau să schimb începând de la intrarea pacientului în camera de primiri urgențe a maternității și până sus pe secție să fie altceva față de ce a fost până acum”, a declarat, la Tele M, Monica Adăscăliței.

Referitor la cazul Alexandrei, mămica moartă la maternitate, Monica Adăscăliței a declarat că a început deja să afle punctele de vedere ale șefilor de secții, dar va discuta și cu personalul medical care a fost de serviciu în noaptea respectivă și inclusiv cu familia Alexandrei.

Astăzi am luat un punct de vedere al celor doi medici șefi (n.r. Maria Olaru și Puflea), mâine am înțeles că medicul curant nu se află în localitate, dar voi solicita cadrelor medii care au fost în noaptea respectivă de gardă să vină la o discuție să aflu exact punctul de vedere”, a declarat, pentru sursa citată, Adăscăliței.

Potrivit acesteia, această tragedie „trebuie să ne schimbe mentalitatea”. Luni va discuta cu toți șefii de secții din spital și se așteaptă ca și aceștia să vină cu propuneri pentru schimbări în bine la nivelul unității.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *