Managerul Spitalului Județean Botoșani, despre cazul Alexandrei: Nu voi căuta să dau sub preș cele întâmplate, nu voi avea niciun grad de toleranță asupra celor vinovați

Managerul Spitalului Județean Botoșani, Angel Călin, a vorbit, luni, despre cazul Alexandrei, mămica de 25 de ani, din Botoșani, care a murit în maternitatea Botoșani. El susține că au fost luate primele măsuri încă de vineri cu privire la medicii și asistenții care au fost serviciu în perioada respectivă.

Angel Călin vrea ca unitatea medicală să dea dovadă de transparență și fermitate în acest caz, iar dacă se impune, cei vinovați să fie trași la răspundere. Un raport cu privire la acest caz a fost trimis deja către Ministerul Sănătății.

„Nu dorim să se mai întâmple! Vrem să asigurăm toate mămicile și toți pacienții care vor beneficia de serviciile Spitalului Mavromati de faptul că această acțiune este doar pentru descoperirea adevărului și sancționarea celor vinovați. Nu voi căuta să dau sub preș cele întâmplate, nu voi face și nu voi avea niciun grad de toleranță asupra celor vinovați. Cu riscul de a deranja sau poate de a scoate din starea de comfort pe cei care până acum au avut-o vreau să menționez faptul că managementul Spitalului Mavromati este direcționat în special pentru bunul mers al actului medical și gradul de satisfacție maximă a pacienților. Încă o dată: regretăm situația creată, ne exprimăm regretul și compasiunea pentru familia îndurerată și asigurăm cetățenii județului Botoșani că asemenea lucruri încercăm să fie evitate”, a declarat Angel Călin.

Ce măsuri s-au luat

Astfel, s-a decis suspendarea activității personalului medical din cadrul Secției Obstetrica-Ginecologie 1, care a fost in tura și dispunerea unui audit medical extern care sa evalueze cu celeritate activitatea si procedurile medicale aplicate in cadrul Sectiei Exterioare Obstetrica-Ginecologie, transmite printr-un comunicat unitatea spitalicească.

De asemenea, au fost puse la dispozitia organelor de ancheta toate  inscrisurile medicale existente la nivelul sectiei și au fost sesizate  Comisia de disciplina si  Consiliul etic al Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani pentru elucidarea cazului. S-a înaintat un Raport catre Colegiul Medicilor Botosani si OAMGMAMR Filiala Botosani cu rezultatele preliminare ale anchetei in desfasurare pentru luarea de masuri pe linie profesionala iar în cursul zilei de 18 asugust.

Conducerea Spitalului a efectuat concomitent cu responsabilii DSP o ancheta privind  cauzele  decesului tinerei mame iar Raportul preliminar  a fost transmis Ministerului Sanatatii in jurul orei 23.00.

 

One thought on “Managerul Spitalului Județean Botoșani, despre cazul Alexandrei: Nu voi căuta să dau sub preș cele întâmplate, nu voi avea niciun grad de toleranță asupra celor vinovați

  1. Situația din maternitate este foarte urata de ani de zile… Sunt femei care au suferit mult și nașterile au fost traume dar nu au făcut public. Și acum rămânea la fel dacă familia ar fi tăcut… După cum se vede exista doar păreri negative asupra personalului medical, dumnealor ne cred proști, slabi și la mana lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *