FOTO & VIDEO Protest cu sute de oameni în fața maternității Botoșani. „Vrem dreptate pentru Alexandra”

Câteva sute de oameni au protestat, duminică seară, în fața maternității Botoșani, cerând să se facă dreptate în cazul morții Alexandrei, mămica de 25 de ani care a murit pe patul de spital. Familia acuză medicii de indiferență în cazul acesteia, ceea ce i-ar fi adus moartea tinerei.

„Vrem dreptate pentru Alexandra”, au strigat la unison sutele de oameni care au ieșit în stradă.

Pentru a doua seară consecutiv, în fața maternității a fost făcut un altar de lumânări și flori. Pe lângă cei care au fost în fața maternității, prin fața unității spitalicești au trecut zeci de mașini, care au claxonat în permanență în semn de protest.

O echipă de specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani va analiza modul în care au acționat cadrele medicale în cazul Alexandrei, tânăra mămică de 25 de ani, moartă la Maternitate, dar și cauza decesului.

„La nivelul Spitalului Județean de Urgență Mavromati s-a constituit o echipă de specialiști care să analizeze cauza decesului și modul cum au fost respectate protocoalele terapeutice în vigoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Ioan Asaftei.

Și Direcția de Sănătate Publică Botoșani, care este principala autoritate sanitară din Botoșani, a demarat o anchetă în acest caz.

Alexandra Ivanov se afla la a cincea sarcină, cu trei nașteri naturale și un avort spontan în antecedente, cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină (ecografie corespunzător pentru 12 săptămâni) oprită în evoluție, potrivit cadrelor medicale de la Maternitatea Botoșani.

S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean  Botoșani.

Pe 18 august, la ora 7.30, tânăra a prezentat o degradare bruscă a stării de sănătate cu dispnee severă, sângerare abundență la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care a fost transferată pe Secția ATI, unde s-a instituit manevre complexe de reanimare. În ciuda eforturilor depuse de medici, la ora 8.20, s-a adeclarat decesul pacientei  prin stop cardiorespirator.

One thought on “FOTO & VIDEO Protest cu sute de oameni în fața maternității Botoșani. „Vrem dreptate pentru Alexandra”

  1. Adevărul că unii medici sunt cam neatenți sau incompetenți am patit-o eu acu 14 ani la spitalul municipal Dorohoi la naștere a primit copilul nota 9 sau10 (nu mai țin bine minte) totul ok și la o lună să constatăm că copilul e bolnav (dizabilități)) și acum ne chinuim cu el,chiar nu se putea ști din prima zi de naștere că Andrei e bolnav. îm cer scuze că am îndrăznit să-i (să-l) laud pe medicii de la obstetrică (nașteri ) Dorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *