Ea este mămica de 25 de ani, din Botoșani, gravidă, care a murit la spital. „Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră”

Mămica de 25 de ani, din Botoșani, gravidă în luna a treia, care a murit la spital, a lăsat în urma ei trei copilași, de  unu, patru și șase anișori. Din păcate, aceștia vor crește fără mamă după ce Alexandra a murit la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean ”Mavromati”. Cadrele medicale spun că a avut un avort spontan. Familia însă acuză medicii de nepăsare.

Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră. În loc să se ocupe de pacienți preferă să doarmă și să le zică să aștepte până mâine când vine medicul lor”, este mesajul cutremurător al fratelui Alexandrei.

Femeia se afla la a cincea sarcină, cu trei nașteri naturale și un avort spontan în antecedente, cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină (ecografie corespunzător pentru 12 săptămâni) oprită în evoluție, potrivit cadrelor medicale de la Maternitatea Botoșani.

S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean  Botoșani.

Pe 18 august, la ora 7.30, tânăra a prezentat o degradare bruscă a stării de sănătate cu dispnee severă, sângerare abundență la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care a fost transferată pe Secția ATI, unde s-a instituit manevre complexe de reanimare.

În ciuda eforturilor depuse de medici, la ora 8.20, s-a adeclarat decesul pacientei  prin stop cardiorespirator.

Examenul necroptic va stabili cauza decesului”, a precizat Ioan Asaftei.

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor care au deschis o anchetă.

Se efectuează cercetări pentru infracțiunea de ucidere de culpă”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean. Trei copii, o fetiță de șase ani și doi băieței de patru, respectiv un an, au rămas orfani de mamă.

Tragedie la Botoșani! O tânără de 25 de ani, gravidă în luna a treia, a murit pe patul de spital

 

6 thoughts on “Ea este mămica de 25 de ani, din Botoșani, gravidă, care a murit la spital. „Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră”

  1. Medicii din Botoșani, o castă, nenorocită și mizeră!
    In mâinile lor sunt vieți!
    Și ce, nu le pasă!
    Nemernici cu aere de vedete și salarii chiar mai mari ca în afară!
    Spitalul Mavromati Botoșani, o groapă de gunoi uman!

  2. Medicii din Materniatea Botosani au aplicat ce a zis doctorul Preda : au DORMIT IN GARDA !!! PRETUL ?! MOARTEA UMUI OM – MAMA A 3 ( TREI ) COPIII !!! CRIMINALILOR !!!

  3. Nepăsarea, scârbă, lenea, dezinteresul și multe altele, au acaparat, efectiv spitalele… Nu se poate asa ceva! trebuiesc pedepsiți, toți cei care nu-si dau interesul! Stati acasa!!! Nu faceți meseria de DOCTOR cu un jurământ pe inima, doar pentru bani!! Sper si trebuie sa se întâmple ceva cu acești criminali!!!

  4. Dr de duzina care au fc o facultate si luat examene pe deschis usa cu capul, au platit sa treaca examenele astea sunt doctorii din ziua de azi, vor salarii, au cite 150-200 milioane salar si cite 1500 pe garzi pe linga salar si nu stiu nimic, ar trebui sa le retraga dreptul de practica, daca se intimpla ceva se spala pe miini,

  5. Va cam grabiti cu „uciderea din culpa”. Nu exista niciun singur indiciu ca a fost comisa o infractiune iar toata lumea sare cu gura pe doctori. Eu spun sa asteptati diagnosticul si autopsia. Medicii nu sunt nici supraoameni si nici sfinti facatori de minuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *