Incendii de vegetaţie în două localităţi din judeţul Botoşani. Au ars hectare întregi

Două incendii de vegetaţie s-au produs în judeţul Botoşani, iar în urma acestora au ars nouă hectare. La Suharău, a ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ opt hectare. Aiciu acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială de stingere și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Suharău.

În acelaşi timp, la Tulbureni a ars vegetație uscată de pe o suprafață de aproximativ un hectar. În acest caz, au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere.

Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

De asemenea, ISU precizează faptul că vântul sau canicula contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare.

Gestul șocant la care a recurs o mămică dintr-o comună din Botoșani la câteva luni de la moartea concubinului său. Acum este în stare gravă la spital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *