Scenariul demn de filmele de groază al unei copile de 12 ani din Botoșani. A anunțat că a fost răpită și este ținută cu un cuțit la gât

O copilă de doar 12 ani dintr-o comună din județul Botoșani a pus la punct un scenariu demn de filmele de groază. Fata, din localitatea Vorona, a spus că a fost răpită și este ținută sub amenințarea cuțitului de persoana care a luat-o.

Cea care a sunat la 112 și a cerut ajutor a fost mama copilei. Cei patru copii ai femeii au spus că pleacă la noapte de acasă, însă doi dintre ei nu s-au mai întors așa că femeia a cerut ajutor.

Spunea că este amenințată cu un cuțit

În momentul în care polițiștii îi transmiteau fetei pe telefon o aplicație pe care aceasta trebuia să dea click pentru a putea fi localizată, fata spunea că nu poate face acest lucru deoarece nu o lasă persoana care a răpit-o și îi pune cuțitul la gât, lucru care ulterior s-a dovedit a fi fals. Fata nu se afla în niciun pericol, dar a reușit să își bată joc de forțele de ordine, care au răscolit toată comuna pentru a o găsi.

Zeci de forțe de ordine trimise în comuna Vorona pentru găsirea ei, dar și a celuilalt minor de 13 ani

S-au constituit echipe de căutare, de această dată fiind angrenați, alături de polițiști, câinele de căutare-salvare a persoanelor în mediul natural, precum și pompieri, jandarmi, reprezentanți ai Ocolului Silvic, polițiști de frontieră cu aparat cu termoviziune și voluntari.

„Minora avea asupra sa un telefon, prin care păstra legătura cu polițiștii prin intermediul mesajelor, inducându-i în eroare, cu privire la locația și situația de pericol în care se află. Acesta le-a transmis forțelor de ordine că ar fi fost răpită de pe stradă și că viața ii este în pericol, aspecte care s-au dovedit a fi nereale. După câteva ore, minora de 12 ani a fost identificată la aproximativ 6 kilometri de locuința, în zona pădurii. Aceasta era singură. Ulterior, după 6 ore de căutări, la peste 7 kilometri de locuință, a fost identifcat și minorul de 13 ani. Cei doi nu au fost victimele vreunei infracțiuni, în perioada în care au lipsit de la domiciliu”, susține purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.

Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care cei doi copii au părăsit domiciliul, urmând a fi informată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru analizarea comportamentului acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *