Ofertă din partea unui cunoscut centru imagistic din Botoșani. Reduceri semnificative la investigațiile RMN

Un cunoscut centru imagistic molecular din municipiul Botoșani a lansat o ofertă de vacanță pentru potențialii săi pacienți. Centrul Imagistic Molecular a anunțat că, până pe 30 septembrie, acordă o reducere de 200 de lei la toate investigațiile RMN pentru cap, coloană, cervical, genunchi, pelvis și abdomen.

Centrul funcționează în incinta Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoșani. Programul de funcționare a centrului este de luni până vineri, între orele 8.00 și 20.00. Pentru relații și programări puteți suna la numărul de telefon 0231.51.61.35.

Ce este RMN?

Un RMN poate fi folosit ca o metoda extrem de precisa de detectare a proceselor patologice in tot corpul.

  • Cerebral – evalueaza in detaliu anatomia Sistemului Nervos Central (SNC) si detecteaza cele mai mici modificari. Se utilizeaza pentru evaluarea vaselor sangvine, a parenchimului cerebral, urechii medii si interne etc.
  • Coloana vertebrala – se investigheaza foarte bine prin IRM, aceasta metoda dand informatii foarte precise despre discurile intervertebrale, nervii spinali, integritatea corpurilor vertebrale, a ligamentelor si a meningelor. De asemenea, in cazuri patologice, aceasta metoda caracterizeaza foarte bine modificarile produse si extensia lor, fiind o unealta foarte utila pentru neurochirurgi, neurologi si in recuperarea neuromotorie.
  • IRM-ul de san – reprezinta o investigatie de mare ajutor in evaluarea si diagnosticul pozitiv al complexei patologii mamare. Pacientele sunt investigate in anumite conditii, in functie de perioada ciclului menstrual. De asemenea, IRM-ul de san este o investigatie foarte importanta pentru depistarea cancerului de san la barbati.
  • Gatul – contine multe elemente viscerale ce pot fi investigate facil prin RMN.
  • Cardiac – IRM-ul cardiac evalueaza in amanuntime morfologia si functionalitatea cordului.
  • IRM-ul articular – este foarte util in caracterizarea mijloacelor de unire, cartilaje de acoperire, meniscuri, ligamente, tendoane si a segmentelor osoase ce participa la alcatuirea articulatiei si detecteaza modificari cum ar fi rupturi de tendoane, ligamente, menisc, intinderi ligamentare, acumulare fluida, edem, bursite etc.
  • Abdomen – tehnica de imagistica prin Rezonanta Magnetica Nucleara ofera informatii valoroase despre organele abdominale, in special cele parenchimatoase, glande, vase sangvine, ganglioni limfatici abdominali. Este o metoda de caracterizare superioara a structurii organelor, fata de Tomografia Computerizata (CT) sau Ecografie, dar trebuie mentionat ca aceste metode sunt pana la urma complementare si fiecare metoda ofera informatii precise, dar specifice.

O scanare IRM (Imagistica prin Rezonanta Magnetica) este o tehnica nedureroasa care are avantajul de a evita folosirea razelor X, expunerea la radiatii. Nu exista efecte secundare cunoscute ale unei scanari RMN. Beneficiile unei scanari RMN se refera la exactitatea in detectarea anomalii structurale, de compozitie si de functionare ale corpului si la faptul ca poate fi repetata de oricate ori este nevoie fara contraindicatii.

Mamele aflate în concediu de creștere a copilului vor prim bani în plus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *