Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani ocupă locul doi pe țară la internări, însă nu-și realizează contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani ocupă locul doi pe țară la internări, însă, în ciuda acestui fapt, nu reușește să-și realizeze contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Directorul medical al Spitalului Județean ”Mavromati”, medicul Ștefan Bercea, a declarat că în primele șapte luni ale anului au fost înregistrate 20.800 de internări la Spitalul Județean, fapt ce îl situează pe locul al doilea pe țară.

„Trăim un paradox. Dacă ne uităm pe numărul total de internări la nivel național, vom constata că noi suntem pe locul doi ca spital cu numărul de internări în ultimele șapte luni de zile. Avem undeva la 20.800 de internări efectuate și suntem pe locul doi la nivel național. Nu pot să explic de ce suntem în situația aceasta. (…) Suntem undeva spre limita superioară a contractului. Într-adevăr nu am avut o lună în care să ajungem la numărul total de cazuri contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a precizat Ștefan Bercea.

În primele șase luni ale anului, spitalul nu a realizat în jur de 8 milioane lei din contractul cu CAS Botoșani.  Doar în luna iulie, unitatea spitalicească a reușit să-și realizeze toate serviciile medicale contractate la spitalizare continuă.

One thought on “Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani ocupă locul doi pe țară la internări, însă nu-și realizează contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate

  1. spitalul din botosani este un mamut nu un spital. La o asemenea unitate conteaza mai mult rata de ocupare a patului nu nr de internari comparat cu alte spitale mai mici. Astfel se explică cheltuielile foarte mari care depășesc deconturile de la CAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *