FOTO Protest spontan la Finanțele Publice Botoșani. Angajații au ieșit în fața instituției

Un protest spontan a avut loc, vineri dimineață, în fața sediului Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani, în semn de nemulțumire față de proiectul de ordonanță de guvern privind reducerea cheltuielilor bugetare. Lucrătorii din Finanțe au ieșit în fața instituției cerând Guvernului să retragă actul normativ, pe motiv că acesta ar aduce prejudicii funcționarilor din sistemul de finanțe.

„Cerem anularea ordonanței care este acum în dezbatere cu privire la reorganizarea sistemului bugetar. Noi pierdem la salariu, în jur de 700 de lei, și după cum este conceput actul normativ, ducerea lui la îndeplinire duce la reorganizarea instituției. Ideea că se desființează structuri înseamnă primirea de preavize din partea colegilor noștri” , a spus liderul sindical Cătălina Caba.

Protestul a durat aproximativ o oră, în care nu s-a desfășurat nicio activitate a Finanțelor, inclusiv la Trezorerie.

Sindicaliștii din AJFP amenință cu greva generală. Ei spun că o astfel de acțiune ar paraliza sistemul de încasări și plăți la bugetul de stat și de la bugetul de stat.

 

FOTO Bucuria pe care i-au făcut-o polițiștii unei bunicuțe dintr-o comună din Botoșani după ce un hoț i-a călcat gospodăria. „Pentru ea sunt bunuri de valoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *