Un consilier județean s-a trezit cu o vacă pe mașină pe un drum județean din Botoșani. „Mulți dintre șoferi se aleg cu oglinda smulsă, cu tabla îndoită, cu parbrizul crăpat”

Foto: arhiva

Un consilier județean s-a trezit cu o vacă pe mașină în timp ce circula cu autoturismul pe un drum județean. Este vorba despre Mirela Saucă, care a ridicat, joi, în cadrul ședinței de Consiliu Județean problema cirezilor de vaci plimbate de văcari pe drumurile publice, care încurcă circulația rutieră, dând exemplul localității Prăjeni.

Dimineața, la 7 seara, pe la ora 19-20, probabil dacă ați fost pe acolo v-ați întâlnit cu vacile care circulă la cireadă de la un capăt la altul al localităților, pe un drum județean, se întâmplă rar lucrul acesta. Cei care nu au fost, vă povestesc eu, fac naveta săptămânal la Iași. Într-un caz fericit, te deplasezi cu un kilometru pe oră în spatele vacilor, dar de foarte multe ori se întâmplă ca destui șoferi nervoși să claxoneze, să se certe cu văcarii care invariabil sunt fie în stare de ebrietate, fie mahmuri, depinde.. dimineață sau seara, și aceștia lovesc animalele, se creează acolo un vacarm, iar mulți dintre șoferi se aleg cu oglinda smulsă, cu tabla îndoită, cu parbrizul crăpat sau, într-o situație și mai neplăcută, te trezești cu o vacă pe mașină, cum am pățit eu. Și lucrurile acestea să știți că nu se întâmplă rar”, a precizat Mirela Saucă.

La rândul său, vicepreședintele CJ Botoșani, Dorin Birta, a precizat că această situație este întâlnită pe toate drumurile județene, iar cei care ar trebui să ia măsuri, în primul rând, sunt cei de la Poliție, nu Primăria. El a dat asigurări că va discuta cu cei implicați pentru a găsi o soluție în acest sens.

„Această situație nu știu cum poate fi reglementată doar de autoritățile locale, nu dăm doar misiune autorităților locale, ci Poliția împreună cu autoritățile locale să ia măsuri și să reglementeze această situație. Și proprietarii de ferme și terenuri agricole, știți, că într-o țară civilizată și când oamenii se respectă, avem pe lângă drumurile județene, naționale sau comunale, avem drumuri de exploatare pe care ar trebui ca toate autoritățile împreună cu fermierii, dar și fermierii trebuie să fie de acord. Plus că atunci când fac lucrările de toamnă, arătura de toamnă, să are și inclusiv terenul Consiliului Județean, al drumurilor județene până lângă rigolă este arătura făcută. Și nu mai rămâne niciun spațiu. Oamenii săracii trebuie să se deplaseze cu animalele, nu au ce să facă”, a spus Birta.

Când se deschide McDonald’s la Botoșani. Cosmin Andrei: Urmează emiterea certificatului de urbanism

 

One thought on “Un consilier județean s-a trezit cu o vacă pe mașină pe un drum județean din Botoșani. „Mulți dintre șoferi se aleg cu oglinda smulsă, cu tabla îndoită, cu parbrizul crăpat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *