Un tânăr din Botoşani acuzat că a vrut să îşi omoare vecinul. Şi-a aflat, vineri, pedeapsa

Un tânăr de 21 ani, din județul Botoșani, a fost condamnat, vineri, Tribunalul Botoşani, după ce a vrut să îşi omoare vecinul. Botoşăneanul a primit, în primă instanţă, o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Flavius Codreanu, din comuna Truşeşti, este acuzat că, pe 10 august 2021, în jurul orei 12.48, în timp ce se aflau pe drumul public, din localitatea de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan, ar fi încercat să lovească de mai multe ori victima cu o macetă. Una dintre lovituri a fost îndreptată spre capul victimei, fiind parată de aceasta cu mâna stângă.

Victima a suferit o amputaţie incompletă a antebraţului, leziune pentru vindecarea cărora a necesitat 95-100 de zile de îngrijiri medicale şi care i-a pus în primejdie viaţa.

Solutia pe scurt:

În baza disp. art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 75 alin. 1 lit. a şi b Cod penal, cu aplicarea art. 79 alin. 1 Cod penal, condamnă pe inculpatul Codreanu Flavius la pedeapsa de 4 ( patru ) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. În baza disp. art. 67 alin. 2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ( doi ) ani. În baza disp. art. 65 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea aceloraşi drepturi prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal. În baza disp. art. 404 alin. 4 lit. a Cod procedură penală raportat la art. 72 alin. 1 Cod penal deduce din pedeapsă durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la data de 17 august 2021 şi până la data de 30 aprilie 2023.

În temeiul art. 399 alin. 1 Cod procedură penală, men?ine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpat până la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe, dar nu mai mult de 60 de zile. În baza disp. art. 22 Cod procedură penală, constată că persoana vătămată Ispir Richard a renunţat la pretenţiile civile formulate în procesul penal. Constată achitat prejudiciul cauzat părţilor civile Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Boto?ani şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi. În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune ca, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să se procedeze la prelevarea de probe biologice de la inculpatul Codreanu Flavius în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. În baza disp. art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 1.500 lei cheltuieli judiciare către stat. Executorie în ce priveşte dispoziţia de menţinere a măsurii controlului judiciar, conform art. 399 alin. 4 Cod procedură penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, conform disp. art. 410 alin. 1 Cod procedură penală. Pronunţată în şedinţă publică, azi 21 iulie 2023.

Un bărbat din Botoşani şi-a agresat în mod repetat soţia. A fost evacuat din locuinţă prin decizia instanţei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *