Un bărbat din Botoşani şi-a agresat în mod repetat soţia. A fost evacuat din locuinţă prin decizia instanţei

Un bărbat din judeţul Botoşani care şi-a agresat în mod repetat soţia a fost evacuat din locuinţă în baza unei decizii a instanţei. Judecătoria Darabani a emis, vineri, un ordin de protecţie împotriva lui Damian Petru din comuna Suharău.

Ordinul prevede evacuarea pentrru şase luni din casa în care locuieşte şi soţia sa, interzicerea de a se apropia la o distanţă mai mică de victimă şi de locuinţa acesteia, dar şi interdicţia de a lua legătura, în orice mod, cu soţia,

Judecătorii din Darabani au prevăzut în sentinţa lor şi o recomandare pentru agresor, aceea de a se interna voluntar într-un spital de psihiatrie.

Solutia pe scurt:

Admite cererea de emitere a ordinului de protecţie, astfel cum a fost formulată şi precizată de reclamanta – victimă D. A., în contradictoriu cu pârâtul – agresor D. P. Dispune emiterea unui ordin de protecţie împotriva pârâtului agresor, pe o durată de 6 luni, prin stabilirea următoarelor măsuri: – evacuarea temporară a pârâtului agresor din locuinţa familiei victimei D. A., din satul Suharău, comuna Suharău, judeţul Botoşani; – obligarea pârâtului să păstreze o distanţa minimă de 50 de metri faţă de locuinţa familiei victimei, din satul Suharău, comuna Suharău, judeţul Botoşani precum şi faţă de victimă; – interzice pârâtului orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu victima. În temeiul art. 38 al. 4 din Legea 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei domestice, recomandă pârâtului internarea voluntară într-o unitate medicală de profil, în condiţiile Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice nr. 487/2002.

Încă o tragedie la scăldat. Un bărbat din Botoşani a murit înecat în râul Prut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *