Tânăr de 19 ani, din Botoșani, judecat după un atac sângeros. A încercat să omoare un bărbat cu o macetă

Un tânăr de 19 ani, din județul Botoșani, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, în stare de arest preventiv, după un atac sângeros. Flavius Codreanu, din comuna Truşeşti, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de omor”.

Potrivit anchetatorilor, în ziua de 10 august 2021, în jurul orei 12.48, în timp ce se aflau pe drumul public, din localitatea de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan,tânărul a încercat să lovească de mai multe ori persoana vătămată I.R. cu un obiect tăietor (macetă), una dintre lovituri, îndreptată spre capul acesteia, fiind parată de persoana vătămată cu mâna stângă. I.R. a suferit o amputaţie incompletă a antebraţului, leziune pentru vindecarea cărora a necesitat 95-100 de zile de îngrijiri medicale şi care i-a pus în primejdie viaţa.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susțin procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *