Doi elevi din Botoșani au participat la etapa națională a Concursului Istorie și societate în dimensiune virtuală. Unul a obținut mențiune

Foto ziarul unirea

În perioada 10-13 iulie 2023,  a avut loc etapa națională a Concursului Istorie și societate în dimensiune virtuală. Etapa națională s-a desfășurat la Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu”, București.

Județul Botoșani a fost reprezentat de elevii Ciobanu Șerban, secțiunea științe socio-umane-pagină web, de la Colegiul Național „A.T. Laurian” și Gheorghică Alexandru, secțiunea istorie-pagină web, de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani.
Antreprenoriatul de la A la Z este tema pentru care elevul Ciobanu Șerban coordonat de prof. Ana Gabriela Tanasă de la Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani a primit, la etapa națională, 91,5 puncte. Punctajul obținut l-a ajutat pe Șerban Ciobanu să se situeze pe locul V în clasament și să obțină Mențiune.
La secțiunea istorie-pagină web, tema propusă de elevul Gheorghică Alexandru, coordonat de prof. Iulian Nechifor de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani a fost Ciuma Neagră și a fost  apreciată de comisia de evaluare cu 81 de puncte.
Experiența dobândită participă la dezvoltarea competențelor elevilor pe termen mediu și lung, în timp ce rezultatele  obținute prezintă preocuparea  prezentă, calitatea cunoștințelor acumulate și interesul pentru educație și valorizare. Această realitate ne onorează și ne determină să rămânem interesați și aproape de elevi, profesori și comunitate. Felicitări tuturor!”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *