FOTO! Deținuții din Penitenciarul Botoșani au serbat ia la Muzeul de Etnografie

Un grup de 12 detinuți clasificați în regim semideschis, organizați și coordonați de Cătălina Verdeș, comisar șef de poliție penitenciară – educator, însoțiți de membri ai Sectorului Siguranța Deținerii si Regim Penitenciar, au vizitat, pe 20 iunie, Muzeul de Etnografie Botoșani, unde, odată cu explicațiile specialiștilor instituției, au pătruns în lumea civilizației rurale botoșănene.

Acțiunea a avut loc în contextul marcării Zilei Iei, deținuții descoperind farmecul și poveștile din spatele cămășilor tradiționale românești.

Ziua de 24 iunie, „Ziua Internațională a Iei”, a fost recunoscută oficial, pentru prima dată în lume, în anul 2015, prin Proclamația emisă de către primarul capitalei americane Washington D.C., Muriel Bowser, la inițiativa lui Bogdan Banu, fondatorul organizației Romanians of D.C., cu sprijinul comunității românești și al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii. Din 2016 manifestarea este susținută de către Asociația La blouse roumaine – IA, fondată pentru a sprijini eforturile comunității de a promova și proteja valorile culturale românești și universale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *