Ani grei de pușcărie pentru tânărul din Botoșani care a intrat în apartamentului unei femei, a bătut-o cu bestialitate și apoi a violat-o

Judecătorii au dictat ani grei de pușcărie pentru tânărul din municipiul Botoșani care a intrat în apartamentului unei femei, a bătut-o cu bestialitate și apoi a violat-o. Bogdan Bălălău, acum în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat, luni, definitiv, de Curtea de Apel Suceava pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și tâlhărie calificată.

În luna septembrie a anului trecut, botoșăneanul a bătut noaptea la ușa unei femeii de 66 de ani, care locuiește în cartierul Parcul Tineretului din municipiul Botoșani, iar după ce aceasta a deschis a bătut-o și apoi a violat-o.

Nenorocirea a avut loc într-o noapte de duminică spre luni, în Parcul Tineretului, când individul a intrat în casă peste femeie și a supus-o la chinuri greu de imaginat. Cu o agresivitate ieșită din comun, botoșăneanul a bătut-o crunt încât i-a rupt mai multe coaste, dar și câteva degete de la mâini.

Apoi a violat-o cu barbarie, încât i-a produs femeii rupturi genitale. Individul periculos a fost reținut la scurt timp de polițiști.  El este un „client” mai vechi al oamenilor legii, în trecut având la activ infracțiuni sexuale, dar și tâlhărie.

„Din verificările efectuate până în acest moment a reieșit faptul că la data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 03:00, un bărbat ar fi bătut la ușa apartamentului în care se afla victima, iar în momentul în care aceasta i-a deschis, bărbatul ar fi agresat-o și i-ar fi sustras din locuință mai multe bunuri. În același context, prin constrângere, ar fi întreținut un act sexual cu victima”, precizau, la momentul respectiv, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Bălălău Bogdan împotriva sentinţei penale nr. 580 din 21.04.2023 a Judecătoriei Botoşani. În baza art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală obligă inculpatul apelant Bălălău Bogdan să plătească statului suma de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel. Î

n baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi partea civilă Anonimizat 1 împotriva sentinţei penale nr. 580 din 21.04.2023 a Judecătoriei Botoşani. Desfiinţează în parte sentinţa apelată, iar în rejudecare dispune: Descontopeşte şi repune în individualitatea lor pedepsele aplicate inculpatului Bălălău Bogdan.

În baza art. 218 alin. 1 cu aplicarea art. 41 alin. 1 şi art. 43 alin. 5 Codul penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală condamnă pe inculpatul BĂLĂLĂU BOGDAN la pedeapsa principală de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. În baza art. 67 alin. 2 Codul penal interzice inculpatului Bălălău Bogdan, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a (dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) şi n (dreptul de a comunica şi de a se apropia la mai puţin de 50 m de partea civilă Anonimizat 1) pe o perioadă de 5 (cinci) ani, pedeapsă a cărei executare va începe conform art. 68 alin. 1 lit. c Codul penal. În baza art. 65 alin. 1 Codul penal, interzice inculpatului Bălălău Bogdan exerciţiul aceloraşi drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi n Codul penal, ca pedeapsă accesorie, de la rămânerea definitivă a hotărârii şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d ?i f cu aplicarea art. 41 alin. 1 şi art. 43 alin. 5 Codul penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală condamnă pe inculpatul BĂLĂLĂU BOGDAN la pedeapsa principală de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. În baza art. 67 alin. 2 Codul penal interzice inculpatului Bălălău Bogdan, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a (dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) şi n (dreptul de a comunica şi de a se apropia la mai puţin de 50 m de partea civilă Anonimizat 1) pe o perioadă de 5 (cinci) ani, pedeapsă a cărei executare va începe conform art. 68 alin. 1 lit. c Codul penal. În baza art. 65 alin. 1 Codul penal, interzice inculpatului Bălălău Bogdan exerciţiul aceloraşi drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi n Codul penal, ca pedeapsă accesorie, de la rămânerea definitivă a hotărârii şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b Codul penal contopește pedepsele principale şi aplică pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare, la care se adaugă un spor obligatoriu de 3 ani şi 4 luni, reprezentând o treime din totalul celeilalte pedepse, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 13 ani și 4 luni închisoare.

În baza art. 45 alin. 3 lit. a Codul penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a (dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) şi n (dreptul de a comunica şi de a se apropia la mai puţin de 50 m de partea civilă Anonimizat 1) pe o perioadă de 5 (cinci) ani, pedeapsă a cărei executare va începe conform art. 68 alin. 1 lit. c Codul penal. În baza art. 45 alin. 5 Codul penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie având acelaşi conţinut. Majorează cuantumul daunelor morale acordate părţii civile Anonimizat 1 la suma de 50.000 lei (în loc de 45.000 lei). Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt în contradicţie cu prezenta decizie. În baza art. 422 din Cod procedură penală coroborat cu art. 72 alin. 1 Cod penal deduce, în continuare, durata arestării preventive a inculpatului Bălălău Bogdan, de la data de 21.04.2023 la zi. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală celelalte cheltuieli judiciare din apel rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Codul de procedură penală suma de 510 lei reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru partea civilă în apel, d-nul avocat Miron Nicolae, se înaintează din fondul Ministerului Justiţiei în fondul Baroului Suceava. În baza art. 276 alin. 6 Codul de procedură penală obligă inculpatul Bălălău Bogdan la plata sumei de 500 lei către partea civilă apelantă Anonimizat 1 cu titlu de cheltuieli de judecată din apel. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor ?i a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 19.06.2023.
Document: Hotarâre  934/2023  19.06.2023

 

Tânăra din Botoșani, director într-o firmă de construcții, care face performanță în karate. „Ne-au înconjurat, unul dintre ei s-a apropiat de mine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *