Tânăra din Botoșani, director într-o firmă de construcții, care face performanță în karate. „Ne-au înconjurat, unul dintre ei s-a apropiat de mine”

O tânără din județul Botoșani, director într-o firmă de construcții, face performanță în karate. Adina Agache a intrat pentru prima dată într-o sală de karate pe când era adolescentă. Practică acest sport de 15 ani și spune că a obținut voința și determinarea de la mama ei.

„Aveam aproape 17 ani, eram în clasa a XI-a la Liceul ”Mihai Eminescu” din Botoșani. Eu totdeauna am fost o fire mai sportivă. Stăteam la internat și în fiecare seară alergam în jurul terenului de sport, aflat lângă sala în care Sensei (Cătălin Pamfil, nota red.) ținea antrenamentul. La un moment dat m-a văzut și m-a întrebat ce fac, s-a mirat că alerg pur și simplu, de plăcere. Mai târziu, tot alergând, am văzut un coleg care făcea antrenament, m-am luat după el și am intrat în sala de sport. Am văzut că face karate și m-am hotărât să merg și eu. De acolo a început povestea mea”, a povestit pentru Glasul Nordului, Adina Agache.

A studiat Ingineria civilă în limba engleză, la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, apoi a făcut un master în Inginerie la Universitatea Tehnică de Construcții din București, specializarea Proiectarea Clădirilor Civile și Industriale în Zone Seismice. După absolvirea facultății, i s-a propus să predea în amfiteatrele studențești, dar a refuzat.  Astăzi este director într-o firmă de construcții. De 15 ani însă face performanță în karate prin intermediul C.S. Pam*phil Center Botosani.

„Am fost atrasă din prima de ceea ce vedeam. Despre karate știam doar din filme. Și mi se părea fascinant totul. Am început antrenamentele. Aveam atunci 17 ani, cam cu un an înainte murise bunica. Și mă gândeam mereu că, poate, bunica mă purtase cumva spre sala de sport. Eram complexată de faptul că eram mare și nu știam nimic, lângă mine copiii mici erau avansați, plus că eu venisem în noiembrie, iar grupele de începători erau din septembrie. Cu toate acestea, nu am avut niciodată vreun gând de abandon, de renunțare.”, spune Adina.

„Ne-au înconjurat și unul dintre ei s-a apropiat de mine”

Povestește că acest sport a ajutat-o foarte mult să se apere atunci când a fost nevoie.

„Eram în clasa a XII-a, făceam pregătire la engleză pe undeva pe strada Bucovina. Mergeam cu o colegă și mai mulți băieți s-au luat de noi. Ne-au înconjurat, unul dintre ei s-a apropiat de mine, nu știu cum, dar imediat i-am întors mâna la spate, i-au căzut ochelarii și ceilalți băieți au început să râdă. Reacția mea, desigur, a venit din siguranța pe care o aveam, dar mai mult cred că am transmis că nu îmi este frică. Contează foarte mult cum te percepe celălalt, să transmiți că nu îți este frică… Asta nu înseamnă că nu ți-e frică sau că chiar nu ți se poate întâmpla ceva, pentru că mie mi-a fost frică, recunosc. Dar am arătat că pot face ceva, orice, putea să fie țipat sau altceva. Apoi, când am judecat la rece, am realizat că erau 5-6 băieți, puteau să mă mănânce pe pâine cu tot ce știam eu… Dar a fost, probabil, vorba despre atitudine. Nici în viața de zi cu zi nu trebuie să arăți că îți este teamă. Și în meciuri se vede. Dacă într-un meci intram descurajată, pentru că simțeam adversara mai pregătită, am văzut că nu mai acționam la fel. Dacă, în schimb, intram încrezătoare, aceeași stare o transmiteam și controlam meciul”, spune Adina.

Tânăra a devenit Maestru în Karate.

Premii obținute la competiții

Cupa Veneției 2015 – BRONZ

Karate 1 Serie A – Salzburg 2019 – Locul 13

Karate 1 Serie A Guadalahara 2018 – Locul 9

Cupă României – COSR Izvorani 2015 – AUR

Turneul Campionilor -Memorial ”Gabriel Suciu” 2015 – AUR

Campionatul European de Karate Shotokan ESKU 2015 – BRONZ

Campionatul Național de Karate Shotokan ESKU 2015 – BRONZ

Campionatul Național de Karate Interstiluri WKF 2018 – BRONZ

Campionatul Național de Karate Shotokan ESKU 2018 – AUR

Campionatul European de Karate Shotokan ESKU 2020 – ARGINT

Campionatul Național de Karate Shotokan ESKU 2021 – AUR

Campionatul Național de Karate Interstiluri WKF 2022 – BRONZ

Campionatul Național de Karate Shotokan ESKU 2022 – AUR

Campionatul Național de Karate Shotokan ESKU 2023 – AUR

Campionatul European de Karate Shotokan ESKU 2023 – ARGINT

Medic de la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani, sancționat după acordarea unui certificat de concediu medical unui pacient

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *