Medic de la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani, sancționat după acordarea unui certificat de concediu medical unui pacient

concediu medicalUn medic de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani s-a trezit cu Corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate pe cap, în urma unei reclamații.

Pentru că nu și-a pus parafa pe un certificat de concediu medical acordat unui pacient, medicul a fost verificat și sancționat, după ce angajatorul care trebuia să plătească indemnizația a sesizat eroarea și a anunțat Casa de Asigurări de Sănătate.

A fost dat un avertisment  unui medic  de urgenta pentru  nerespectarea prevederilor  Art. 11 din O.U.G. nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare. Medicii au obligaţia de a completa certificatele de concediu medical cu respectarea Instrucţiunilor privind utilizarea şi modul de completare a certificatelor de concediu medical, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui CNAS”, a declarat Alina Mustiață, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Reprezentanții CAS Botoșani spun că angajatorii au obligația de a verifica elementele care se înscriu obligatoriu pe certificatul de concediu medical.

În situația în care se constată că nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de actele normative în vigoare, cererile angajatorilor sunt respinse  la plata. După remedierea cauzelor prezentate care au condus la respingerea plăţii totale/parţiale a sumelor solicitate, angajatorul poate depune o nouă cerere, în termen de 90 de zile de la data primirii comunicării. Cererea de recuperare se depune după depunerea declaraţiilor rectificative pentru lunile cărora le sunt aferente sumele solicitate.

FOTO Doctorița din Botoșani, care la 81 de ani, uimește prin puterea sa de muncă. „Nu am fumat niciodată, nu am băut, nu am pierdut nopțile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *