Părintele Ciprian Grădinaru, la Hlipiceni: Ca fiu al satului am căutat să scot în evidență localitatea și mai mult eroii neamului nostru

Părintele Ciprian Grădinaru s-a arătat mulțumit, joi, la dezvelirea și sfințirea Monumentului dedicat eroilor căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial, de la Hlipiceni, că a reușit, astfel, să-i cinstească pe eroii neamului nostru. El spune că a căutat întotdeauna să scoată în evidență localitatea în care s-a născut. De altfel, evenimentul organizat joi a fost unul de anvergură, fiind prezenți reprezentanți ai Președenției României, Armatei, MAI, Patriarhiei, Mitropoliei s.a.m.d.

„Este o zi binecuvântată și o zi foarte importantă. Ca fiu al satului am căutat să scot în evidență localitatea și mai mult eroii neamului nostru și eroii acestui sat, care deși sunt într-un număr foarte mare au fost trecuți până acum în anonimat. Nimeni nu le-a consacrat un monument cum se cuvine, nimeni nu le-a închinat un monument așa cum se cuvine eroilor neamului nostru. A fost datoria mea morală și mi-am asumat-o și am bucuria deosebită în aceste momente că mi-a ajutat bunul Dumnezeu să îndeplinesc un vis față de trecutul acestei localități, față de eroii acestei localități și față de eroii neamului nostru românesc”, a spus părintele Ciprian Grădinaru.

Părintele Grădinaru a fost învățăcelul lui Ilie Cleopa

Părintele Ciprian Grădinaru, „chirurgul sufletelor” din inima Bucureștilor, este cetățean de onoare al comunei natale Hlipiceni. Duhovnicul  fost învăţăcelul lui Ilie Cleopa, şi de când patriarhul Daniel l-a chemat să slujească la bisericuţa de lemn din curtea Catedralei Neamului, râuri nesfârşite de credincioşi şi-au aflat curăţirea sufletului la el. Astăzi este fără îndoială unul dintre cei mai căutaţi şi mai iubiţi duhovnici ai zilelor noastre.

Un om simplu, smerit, modest dar cu multă bunătate, lângă care simţi multă dragoste şi linişte sufletească. Spirit viu, curajos, dar blând şi înţelegător în ale suferinţei, părintele Ciprian Grădinaru a ajuns să fie supranumit „chirurgul sufletelor”. Oamenii îl caută, îl ascultă, îi cer ajutorul. Este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici, căutat an de an fie că se află în mănăstirile Neamțului, fie că se nevoiește la Paraclisul din Capitală. Are pentru fiecare creștin un sfat, un cuvânt de mângâiere. Însă cel mai mult impresionează la Părintele Grădinaru capacitatea de a acționa, de a lăsa loc faptei bune și gândului curat.

Arhimandritul Ciprian Grădinaru este născut în data de 28 iunie 1971, la Hlipiceni. A fost tuns în monahism la vârsta de 21 de ani în Mănăstirea Sihăstria. Din 2011, slujește la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului unde coordonează numeroase activități duhovnicești și social-filantropice.

VIDEO Preotul Ciprian Grădinaru, denumit „chirurgul sufletelor” a primit Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei din partea Mitropoliei Moldovei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *