VIDEO Preotul Ciprian Grădinaru, denumit „chirurgul sufletelor” a primit Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei din partea Mitropoliei Moldovei

Preotul Ciprian Grădinaru, denumit „chirurgul sufletelor”, a primit, joi, la Hlipiceni, din partea mitropolitului Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei, „ca semn al prețuirii și binecuvântării noastre pentru merite deosebite pentru promovarea culturii creștine”.

Totodată,  această distincție a fost oferită și primarului din Hlipiceni, Gheorghe Marian Luchian, și viceprimarului din Hlipiceni, Marian Șcarlii.

Distincțiile au fost oferite în cadrul evenimentului de dezvelire și sfințire a Monumentului dedicat eroilor neamului românesc căzuți pe câmpurile de luptă în Primul și Al Doilea Război Mondial.

Părintele Grădinaru a fost învățăcelul lui Ilie Cleopa

Părintele Ciprian Grădinaru, „chirurgul sufletelor” din inima Bucureștilor, este cetățean de onoare al comunei natale Hlipiceni. Duhovnicul  fost învăţăcelul lui Ilie Cleopa, şi de când patriarhul Daniel l-a chemat să slujească la bisericuţa de lemn din curtea Catedralei Neamului, râuri nesfârşite de credincioşi şi-au aflat curăţirea sufletului la el. Astăzi este fără îndoială unul dintre cei mai căutaţi şi mai iubiţi duhovnici ai zilelor noastre.

Un om simplu, smerit, modest dar cu multă bunătate, lângă care simţi multă dragoste şi linişte sufletească. Spirit viu, curajos, dar blând şi înţelegător în ale suferinţei, părintele Ciprian Grădinaru a ajuns să fie supranumit „chirurgul sufletelor”. Oamenii îl caută, îl ascultă, îi cer ajutorul. Este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici, căutat an de an fie că se află în mănăstirile Neamțului, fie că se nevoiește la Paraclisul din Capitală. Are pentru fiecare creștin un sfat, un cuvânt de mângâiere. Însă cel mai mult impresionează la Părintele Grădinaru capacitatea de a acționa, de a lăsa loc faptei bune și gândului curat.

Arhimandritul Ciprian Grădinaru este născut în data de 28 iunie 1971, la Hlipiceni. A fost tuns în monahism la vârsta de 21 de ani în Mănăstirea Sihăstria. Din 2011, slujește la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului unde coordonează numeroase activități duhovnicești și social-filantropice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *