FOTO & VIDEO Monument al eroilor dezvelit, astăzi, la Hlipiceni în prezența reprezentanților Președinției, Armatei și Patriarhiei

Ceremonialul de dezvelire și sfințire a Monumentului dedicat Eroilor neamului românesc, căzuți pe câmpurile de luptă în Primul și Al Doilea Război Mondial, a avut loc joi, 8 iunie, în comuna Hlipiceni. Sute de oameni au fost prezenți la eveniment.

Monumentul a fost construit la inițiativa Printelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru și cu sprijinul Primăriei Hlipiceni, iar evenimentul de sfințire a fost organizat într-un mod cu totul deosebit.

Au fost invitate oficialități de la nivel național și județean. Monumentul a fost realizat de sculptorul Ion Lozan din Soroca, Republica Moldova.

Au fost prezenți: reprezentanți din Președinția României; din Ministerul Apărării Naționale; din parteaM.Ap.N.; M.A.I.; prefectul județului Botoșani; președintele Consiliului Județean Botoșani, primarul comunei Hlipiceni; reprezentanții Patriarhiei Române; reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei; protopopul Protopopiatului Botoșani; comandantul Garnizoanei Botoșani; parlamentari și reprezentanți ai partidelor politice; comandanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne județene  (I.P.J., I.J.J., I.J.S.U., I.T.P.F.); comandanții U.M. 01251 Botoșani și U.M. 01189 Botoșani; directorul Penitenciarului Botoșani; dar și reprezentanți instituții publice la nivel local.

Veteranii de război au primit distincția „Ștefan cel Mare” din partea Mitropoliei

Veteranii de război prezenți la eveniment au primit diploma „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Totodată, ei au fost înaintați în grad prin decret al președintelui României, Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *