Preotul botoșănean supranumit „chirurgul sufletelor” devine cetățean de onoare al comunei în care s-a născut

Preotul botoșănean supranumit „chirurgul sufletelor” devine cetățean de onoare al comunei în care s-a născut. Părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru va fi numit cetățean de onoare al comunei Hlipiceni, în urma unui proiect care se va afla spre votare pe masa consilierilor locali, în ședința din 24 mai.

Unul dintre inițiatorii proiectului susține că acest titlu acordat părintelui este o recompensă pentru „nemărginita dragoste si grijă pe care o are pentru această comunitate”.

Arhimandritul Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, este considerat de credincioși drept „părintele speranței”, fiind cunoscut ca urmașul părintelui Arsenie Boca.

Călugărul adună în jurul lui tot mai multă lume, fiind comparat cu marii duhovnici ai țării, precum Arsenie Boca, Părintele Cleopa sau cu Iustin Pârvu.

Duhovnicul iubit de mii de români s-a născut pe 28 iunie, la Hlipiceni

Ciprian Grădinaru a trăit o viață ca și călugăr în inima Moldovei, la Mănăstirea Sihăstria, iar acum slujește în biserica de lemn ridicată lângă viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului. Oameni bolnavi sau necăjiți trec cu încredere pragul lăcășului de cult, căutând alinare în cuvintele preotului. Pentru cei din mediul rural, preotul trimite medici voluntari să le aline suferințele trupești, încercând să convingă cât mai mulți oameni să doneze sânge pentru cei aflați în suferință.

Duhovnicul iubit de mii de români s-a născut pe 28 iunie, în satul Hlipiceni, județul Botoșani, într-o familie de oameni simpli, dar evlavioși. Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru este călugăr al Mănăstirii Sihăstria, din comuna Vânători, județul Neamț și eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din București.

Tragedie! Un tânăr din Botoșani a murit după ce a căzut de la înălțime. Vlad avea doar 21 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *