Ghinion pentru un medic de familie din Botoșani. Cabinetul acestuia a fost spart, la câteva săptămână după niște percheziții ale Poliției

Un medic de familie din județul Botoșani este urmărit de ghinion. După ce în urmă cu o lună polițiștii i-au percheziționat cabinetul, acum acesta a fost călcat de hoți. Este vorba de medicul din comuna Mitoc, Ionuț Smicală, care a rămas fără mai multe bunuri din cabinetul său, după ce un tânăr de 27 de ani a intrat pe 27 mai în interior și le-a furat.

Polițiștii au efectuat, luni, percheziții atât la locuința hoțului, cât la locuințele mai multor persoane din aceeași localitate, care ar fi cumpărat bunurile furate de la hoț

Medicul, suspectat de decontarea ilegală de servicii medicale

În cazul medicului Ionuț Smicală, polițiștii fac cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară la locuința persoanei bănuite de comiterea infracțiunii, precum și la alte imobile aparținând acesteia, din comuna Mitoc și municipiul Botoșani.

„În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, printre care înscrisuri medicale și de evidență contabilă, precum și peste 100.000 de euro. Din probatoriul administrat, până în acest moment, a reieșit faptul că în cursul anului 2020, bărbatul bănuit de comiterea faptei, a solicitat spre decontare servicii medicale care nu au fost prestate în mod real, prejudiciul estimat fiind de peste 150.000 de lei”, precizează Nenișcu.

Suma identificată la locațiile percheziționate a fost indisponibilizată în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională. Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

sursa foto: digi24.ro

El este medicul din Botoșani vizat de perchezițiile polițiștilor. În locuința sa au fost găsiți peste 100.000 de euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *