Cele mai puternice companii din Botoșani. Au avut cifre de afaceri de ordinul sutelor de milioane de euro

Botoșaniul dispune de câteva companii foarte performante, care au o contribuție însemnată nu doar la bugetul local, ci și la bugetul de stat. Acestea înregistrează cifre de afaceri de ordinul sutelor de milioane de lei și sunt mari generatoare de locuri de muncă. Șase dintre firme au avut cifre de afaceri de peste 200 de milioane de lei.

Cea mai puternică societate din Botoșani, din perspectiva veniturilor atrase, a fost Doly- Com Distribuție SRL, cea care a atras nu mai puțin de 365,8 milioane de lei din vânzarea de carne, în special la export. Societatea patronată de soții Iulian și Doina Căzăcuț a făcut un profit de 6,7 milioane de lei, având în medie 437 de angajați.

Pe locul al doilea s-a situat societatea comercială Elsaco Electronic, care a avut o cifră de afaceri de 344,4 milioane de lei. Firma condusă de Valeriu Iftime a avut un profit mai bun, de 21,9 milioane de lei, la un număr mediu de 229 de angajați.

A treia în top este compania Rolana-Tex care produce fire și fibre sintetice și care are acționari italieni. Aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 280,3 milioane de lei și un profit net de doar 224.779 lei. Ea a avut un număr mediu de 275 de angajați.

Pe locul al patrulea se regăsește o altă mare companie din Botoșani, Electro-Alfa Internațional SRL, deținută de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru. Electro-Alfa Internațional, specializată în fabricarea aparatelor de control și distribuție a electricității, a avut o cifră de afaceri de 261,5 milioane de lei și un profit net de 19,5 milioane de lei. Ea a avut în medie 207 angajați.

Pe locul al cincilea se află Grupul de distribuție Eta SRL, condus de omul de afaceri Iulian Parascanu. Acesta a avut o cifră de afaceri de 249,6 milioane de lei și un profit net de 5,6 milioane de lei, folosind în medie 197 de lucrători.

Pe poziția a șasea a urcat, în premieră, societatea de construcții Simion Tehnoconstruct SRL, care a atras, în 2022, venituri totale de 237,6 milioane de lei. Firma deținută de Viorel Simion și Elisei Bidu a avut un profit de 18,5 milioane de lei, folosind un număr mediu de 75 de salariați.

Cea de-a șaptea firmă care a avut cifră de afaceri de peste 200 de milioane de lei este Cornell’s Floor SRL, a omului de afaceri Marcel Bîrsan. Aceasta a încasat, anul trecut, 230,2 milioane de lei și a avut un profit net de zece milioane de lei. Ea a lucrat în medie cu 205 angajați.

Ministerul Finanțelor Publice nu a publicat datele financiare aferente anului trecut ale fabricii de confecții Formens, care în anii precedenți a avut una dintre cele mai mari cifre de afaceri, dar nici ale abatorului Samcom AS, care în 2021 a avut venituri de peste 240 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *