Femeia din Botoșani care a primit un rinichi nou după ani de dializă are o singură dorință: să poată munci

Femeia de 50 de ani, din Botoșani, care a primit un rinichi nou după ani de dializă, are o singură dorință: să poată munci. Nevoită să renunțe la serviciu din cauza bolii, botoșăneanca și-a petrecut anii în spital, dar și în rugăciune. Acum, spune ea, va merge din nou la biserică pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru o nouă șansă la viață.

„Să vedem acum cum o să meargă… Nu o să mai fie dializă. O să fim mai liberi, o să putem pleca, poate o să putem și lucra”, spune botoșăneanca, care speră chiar și la o vacanță de care nu a mai avut parte de când a aflat de nemiloasa afecțiune.

Femeia de 50 de ani, din Botoșani, Daniela Urieșu, din Nichiteni, care a primit o nouă șansă la viață, după un transplant renal, a trăit ani grei din cauza cumplitei boli. Liniștea sa și a familiei sale a fost tulburată în 2018, pe când se afla la muncă în Italia. Avea doar 40 de ani. Acum, a primit o nouă șansă la viață.

Medicii de la Spitalul „C.I.Parhon” din Iaşi au efectuat în cursul zilei de duminică două intervenţii de transplant renal de la un donator aflat în moarte cerebrală, după ce familia acestuia a fost de acord cu donarea. Unul dintre rinichi a ajuns la botoșăneanca de 50 de ani.

Când a aflat că va primi un rinichi, botoșăneanca se afla în dializă. Povestește că au năvălit imediat toate emoțiile. Femeia spune că primul lucru pe care îl va face când va ieși din spital va fi să meargă la biserică.

„Tot la biserică mai întâi mă duc. Vreau să-i mulțumesc din suflet familiei care a fost de acord să doneze rinichii, tuturor medicilor, echipei care ne-au ajutat. […] Sunt mulți, sunt și tineri. E prima dată când sunt chemată. E o minune. Mă iubește Dumnezeu”, spune botoșăneanca.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *