Schimbări în Consiliul Județean Botoșani. Posturi rămase libere după demisiile din PNL. Cine ar putea intra în CJ!

Două funcții de consilier județean au rămas vacante după recentele demisii din filiala teritorială Botoșani a Partidului Național Liberal. Plecarea din partid a lui Viorel Iliuță și a lui Radu Malancea va provoca modificări în componența CJ. PNL va trebui să nominalizeze alte două persoane care să ocupe aceste funcții.

Ultimul candidat de pe lista PNL la alegerile din 2020 care a acces în forul deliberativ județean este Daniela Aramă, cea care a ocupat poziția a 16-a. Următorul candidat, al 17-lea, a fost Radu Anton, fostul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care s-a stins din viață chiar în 2020,

Pe locul 18 se află Dănuț Lozinschi, actualul viceprimar al orașului Ștefănești, care nu poate accede în CJ, astfel încât prima variantă de a ocupa unul din posturile de consilier județean vacante este cea a lui Cristian Andrici, un cunoscut fermier din Brăești, aflat pe poziția a 19. Liderii PNL ar urma să discute cu acesta posibilitatea preluării funcției de consilier județean.

Pe locul al 20-lea se află omul de afaceri Marcel Maxim, cel care este consilier local în municipiul Botoșani și nu poate ocupa funcția de consilier județean, în timp ce pe locul 21 se regăsește Mira Mirabela Dumitriu, cea care este consilier al prefectului Sorin Cornilă. Aceasta ar putea deveni consilier județean, însă ar trebui să renunțe la funcția din Instituția prefectului.

Cel mai probabil, al doilea loc de consilier județean va reveni lui Alberto Gheorghe Gavrilescu, cel care lucrează ca inspector la ANRSC (Autoritatea de Reglementare în domeniul Serviciilor Comunale), cel care deține locul 22 pe lista candidaților PNL.

Astfel, cel mai probabil în CJ pot intra Cristian Andrici și Alberto Gavrilescu. În cazul în care Andrici va refuza, următoarea varianta este ca PNL să îi trimită pe Alberto Vasilescu și pe Sebastian Mihalache, inspector școlar aflat pe locul 23 al listei PNL.

Decizie surpriză! Un important membru PNL Botoșani a demisionat din partid. A fost mulți ani președinte

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *