Încă o demisie din PNL Botoșani. Un consilier județean a anunțat că părăsește partidul

Încă o demisie a avut loc în filiala din Botoșani a Partidului Național Liberal (PNL). După ce fostul lider al organizației municipale, Viorel Iliuță, a anunțat că a părăsit partidului, un alt membru important a renunțat la PNL. Este vorba de medicul Radu Malancea, cel care deține și calitatea de consilier județean, iar în legislatura 2016- 2020 a deținut funcția de consilier local în municipiul Botoșani.

Malancea, care are o relație de prietenie cu Iliuță, și-a depus demisia la sediul PNL.

Demisia lui Viorel Iliuță

Un important membru al filialei din Botoșani a PNL a demisionat, vineri, din partid, formațiune politică în care a fost mulți ani lider. Este vorba de fostul președinte al organizației municipale, Viorel Iliuță. El susține că a recurs la acest gest ca urmare a faptului că principiile și valorile pentru care a aderat la PNL și în care a crezut au devenit acum pur declarative, nu se mai regăsesc în activitatea de zi cu zi a partidului, iar oamenii și liderii în care eu a avut încredere au fost îndepărtați.

În plus, Viorel Iliuță, care este directorul general al Elsaco Electronic, afirmă că „PNL a devenit o anexă a PSD” și că un „partid de pluton”.

De ce am luat această hotărâre? Ei bine, principiile și valorile pentru care am aderat la PNL și în care am crezut au devenit acum pur declarative, nu se mai regăsesc în activitatea de zi cu zi a partidului, iar oamenii și liderii în care eu am avut încredere au fost îndepărtați. Nu știu ce electorat mai reprezintă partidul acum, dar pot spune cu certitudine că în niciun caz electoratul tradițional. PNL a devenit o anexă a PSD, partid care știe cum să contabilizeze toate realizările politice în dreptul său și, într-un mod neelegant, cum să pună în cârca partenerului de guvernare toate neajunsurile. Nu mi-am imaginat, în calitate de om care a făcut campanie împotriva PSD, că votul meu, și nu doar al meu, va fi folosit pentru a aduce PSD în fruntea Guvernului. Din păcate, ne-am transformat dintr-un partid de centru-dreapta, din principala alternativă la PSD, într-un partid de centru-stânga cu idei și realizări puține, iar din vocea puternică a acelei părți din electorat pe care o reprezentam, am ajuns un partid de pluton, subordonat ideii de menținere a stabilității guvernării cu orice risc pentru viitorul partidului. Chiar și în aceste condiții, eu voi rămâne același om de dreapta”, a spus Viorel Iliuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *