130 de botoșăneni au ajuns la UPU mușcați de câini, pisici și cai. Cel mai mic pacient atacat de câine are un anișor

Un copil de zece ani a ajuns la spital dupa ce a fost atacat de caini

Nu mai puțin de 130 de botoșăneni au ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Botoșani, de la începutul anului, după ce au fost mușcați de animale. Cel mai mic pacient care a ajuns pe mâna medicilor după ce a fost mușcat de un câine are doar un anișor, iar cel mai în vârstă 86 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani, Ioan Asaftei, 98 de adulți și 22 de copii au fost mușcați de câini, iar pisicile și-au înfipt colții în 57 de persoane, dintre care 11 copii. De asemenea, trei persoane s-au prezentat la UPU după ce au fost mușcate de cai.

„De la începutul anului și până în prezent, au ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe 130 de persoane cu plăgi mușcate de câini, pisici, cai, dar și 57 de copii de copii și adolescenți. Un copilaș în vârstă de un an a fost cel mai mic pacient ca urmare a plăgilor provocate de câine, iar un bărbat de 86 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale. Media de vârstă a pacienților care s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe cu mușcături de animale este de 52 de ani”,  a declarat Ioan Asaftei.

Medicii spun că este foarte important ca persoanele să se prezinte la UPU încă din primele ore de la producerea mușcăturii.

„Este important ca atunci când o persoană este mușcată de un animal să se prezinte la Unitatea de Primiri Urgențe, personalul medical fiind cel care decide conduita terapeutică ulterioară”, a spus Asaftei.

Anul trecut, 582 de persoane au ajuns la UPU Botoșani cu mușcături de câini și pisici, dintre acestea 188 fiind copii.

Copil de 10 ani sfâșiat de câini sub ochii mamei

În februarie a.c., un copil de 10 ani a fost sfâșiat de câini sub ochii mamei sale. Până să ajungă la el, un şofer care trecea pe acolo a sărit din maşină să-l salveze. Vecinii spuneau că mergeau cu frică pe stradă şi l-ar fi atenţionat chiar şi pe stăpânul animalelor.

Copilul de 10 ani a coborât din bloc pentru a merge la o colegă să îşi facă temele împreună. Într-o fracţiune de secundă,  trei câini de talie mare s-au năpustit asupra lui. Speriat, băiatul a luat-o la fugă, însă dulăii l-au prins şi l-au sfâşiat din cap până în picioare. Mama coborâse din bloc să ducă gunoiul şi a văzut întreaga scenă. Din fericire, medicii i-au salvat viața. Proprietarul a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru faptul că doi dintre câini nu erau identificați prin microcipare și nu erau sterilizați.

 

 

 

 

One thought on “130 de botoșăneni au ajuns la UPU mușcați de câini, pisici și cai. Cel mai mic pacient atacat de câine are un anișor

  1. Stiti caz concret in care o persoana a fost atacata de o pisica ?!! Daca nu rectificati stirea ca altfel va treziti cu un proces in justitite din partea mea. Clar ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *