Filmul atacului sângeros din Botoşani în care un copil de 10 ani a fost sfâşiat de câini sub ochii mamei. Poliţiştii au găsit urechea băiatului în şanţ

Scene de groază într-un cartier de la marginea oraşului Botoşani. Un copil de 10 ani a fost sfâşiat de trei câini scăpaţi dintr-o curte. Totul s-a întâmplat chiar sub ochii mamei, care era la câţiva metri de băiat. Până să ajungă la el, un şofer care trecea pe acolo a sărit din maşină să-l salveze. Vecinii spun că mergeau cu frică pe stradă şi l-ar fi atenţionat chiar şi pe stăpânul animalelor. Copilul este internat la spital în stare gravă.

La 8 dimineaţă, copilul de 10 ani a coborât din bloc pentru a merge la o colegă să îşi facă temele împreună. Într-o fracţiune de secundă,  trei câini de talie mare s-au năpustit asupra lui. Speriat, băiatul a luat-o la fugă, însă dulăii l-au prins şi l-au sfâşiat din cap până în picioare. Mama coborâse din bloc să ducă gunoiul şi a văzut întreaga scenă. N-a mai putut face nimic.

Mama: Lătrau câinii şi el a luat-o la fugă. Am strigat: nu alerga şi l-au prins, erau trei câini. 

Un şofer care trecea prin zonă a sărit din maşină ca să-l salveze pe copil

Un şofer care trecea prin zonă a sunat la 112 să ceară ajutor. În stare de şoc, mama şi-a ţinut copilul în braţe până au sosit medicii.

Cătălin Mihailuc, medic UPU Botoşani: Copilul prezenta plăgi muşcate multiple, zona cervicală, zona gâtului, torace, abdomen, membre superioare, membre inferioare. 

„Tot vorbeam cu el să stea liniştit şi îmi arăta ok.”

Poliţiştii au făcut o descoperire teribilă la faţa locului: au găsit în şanţ urechea băiatului. După ce a fost stabilizat, medicii au decis să-l transfere la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi.

Guraliuc Ramona, medic UPU SMURD Botoşani: Pe parcursul transportului, pacientul a fost stabil, a menţinut starea de comă.

Medicii se luptă acum să-i salveze viaţa. Când va fi posibil, copilul va ajunge pe mâinile medicului-minune, care i-a replantat braţele Alexiei, fata mutilată în accidentul de autocar de la Paşcani.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii Sf. Maria Iaşi: Se va face o evaluare a posibilităţilor de reconstrucţie pentru celelalte zone în care sunt plăgi deschise.

Vecinii se plâng şi spun că trăiesc în teroare din cauza câinilor, crescuţi de un bărbat de 44 de ani.

„Cei 3 câini au sărit efectiv la mine, am luat o creangă din copac şi am încercat să scap de ei.” 

„Noi ştim toţi că aia au fost crescuţi de el. Omul vine în fiecare zi, îi dă de mâncare, apă.” 

Câinii au fost capturaţi şi duşi la un adăpost pentru animale. Proprietarul a fost identificat, iar primele verificări arată că animalele agresive au ieşit din curtea lui. A fost deschis dosar penal pentru neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin.

Proprietarul celor trei câini care au atacat, duminică, un copil, pe o stradă din Botoșani, a fost reținut și este cercetat pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului asupra unei persoane. Unul dintre câini figura ca introdus în padocul municipal, însă se întorsese la proprietar.

„Inițial, doar unul dintre cei trei câini a fost revendicat de proprietar, însă, din cercetări a reieșit faptul că și ceilalți doi îi aparțineau”, arată Poliția Botoşani.

Totodată, proprietarul a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru faptul că doi dintre câini nu erau identificați prin microcipare și nu erau sterilizați. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoşani.

Sursa Observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *