FOTO & VIDEO Sute de botoșăneni au participat, astăzi, la procesiunea de Florii

Sute de botoșăneni au participat la procesiunea de Florii, care a avut loc sâmbătă, la Dorohoi. În ajunul sărbătoririi Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Protopopiatul Dorohoi a organizat în municipiul Dorohoi Pelerinajul de Florii la care au participat preoți și enoriași din Dorohoi și nu numai.

Evenimentul a început la ora 13.00 cu săvârșirea vecerniei la Biserica Sfânta Vineri (Parohia Sfântul Dumitru de pe Bulevardul Victoriei).

La ora 14.00, procesiunea de Florii a început cu cântări specifice acestei zile, iar enoriașii au plecat pe următorul traseu: Bulevardul Victoriei, str Dimitrie Pompeiu, Pietonalul Grigore Ghica, Str Grigore Ghica, Catedrala Adormirii Maicii Domnului Dorohoi și ultima oprire a fost la Biserica de lemn Monument Istoric Nașterea Maicii Domnului, unde a fost citit acatistul și rugăciuni de binecuvântare a tuturor pelerinilor.

În încheiere, Corul Haris al Seminarului Teologic Dorohoi a susținut un concert. iar părintele protopop Stelian Ciurciun a susținut un cuvânt de învățătură și mulțumire. Au participat 400 de persoane, iar pe tot traseul evenimentul a fost asigurat de Poliția Rutieră Dorohoi, Detașamentul de Jandarmi Mobil Dorohoi și un echipaj Poliția Locală Dorohoi.

Procesiunea de Florii din Botoșani înlocuită cu Pelerinajul Învierii

Procesiunea de Florii nu va mai avea loc în acest an, în municipiul Botoșani, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții Protopopiatului Botoșani. Anul acesta, Procesiunea de Florii se va amâna pentru Pelerinajul Învierii din data de 22 aprilie 2023, orele 18:00-19:00, care va începe de la Biserica ”Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoșani.

La eveniment va fi prezent mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, alături de un sobor de ierarhi, preoți și monahi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *