Procesiunea de Florii din Botoșani înlocuită cu Pelerinajul Învierii. Când va avea loc evenimentul la care va participa și ÎPS Teofan

Procesiunea de Florii nu va mai avea loc în acest an, în municipiul Botoșani, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții Protopopiatului Botoșani. Anul acesta, Procesiunea de Florii se va amâna pentru Pelerinajul Învierii din data de 22 aprilie 2023, orele 18:00-19:00, care va începe de la Biserica ”Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoșani.

La eveniment va fi prezent mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, alături de un sobor de ierarhi, preoți și monahi.

Se va parcurge următorul traseu: Biserica ”Sfântul Gheorghe” – Direcția Drumuri Județene – Strada Ion Pillat – Calea Națională – Strada 1 Decembrie – Biserica „Uspenia” – Centrul Vechi – Strada Poștei – Biserica ”Sfântul Gheorghe”.
A doua zi, pe 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, lăcașul de cult va îmbrăca haină de sărbătoare, pregătit pentru slujba resfințirii și Sfânta Liturghie arhierească cu un sobor de arhierei, preoți și diaconi.

FOTO Angajatul unui spital din Botoșani, găsit mort în casă. „A fost un coleg bun, profesionist, apropiat de pacienți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *