FOTO Ziua NATO, sărbătorită, astăzi, la Botoșani. „Punctăm astfel o sărbătoare publică, dedicată democrației și spiritului european și euro-atlantic!”

Ziua NATO a fost sărbătorită, duminică, la Botoșani de oficialitățile din județ împreună cu Garnizoana Militară. De la eveniment nu a lipsit președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, prefectul județului, Sorin Cornilă, și primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

„Punctăm astfel o sărbătoare publică, dedicată democrației și spiritului european și euro-atlantic”, a spus primarul Cosmin Andrei.

În cadrul evenimentului care a debutat de la ora 10:00, a avut loc intonarea Imnului Național al României și Imnului NATO, fiind înălțate pe catarg și cele două drapele. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare.

Pentru buna organizare a Zilei NATO, Primăria Municipiului Botoșani a dispus amenajarea și întreținerea spațiului unde s-a desfășurat ceremonialul și a asigurat cele două drapele iar Poliția Locală a eliberat perimetrul în intervalul orar 09.00 – 11.00.

Ziua NATO în România este marcată începând din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie, în baza Legii 390/2004. Pentru stabilirea datei s-a ținut cont de apropierea de data oficială a aderării României la Alianța Nord-Atlantică (29 martie 2004) și de data arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO de la Bruxelles (2 aprilie 2004).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *